Gyártók Még messze van az elvárásoktól a német Tesla gyár

Még messze van az elvárásoktól a német Tesla gyár

autopro.hu/P.B. | 2022.05.18 06:22

Még messze van az elvárásoktól a német Tesla gyár

Fotó: Twitter/Tesla Grünheide

A Tesla németországi üzemében még mindig alacsony a gyártási volumen, a folyamatok kezdeti fázisánál jár a gyártó. Egyes sajtóértesülések szerint jelenleg csak napi 86 Model Y Performance gördül le a gyártósorról Grünheidében.

Hirdetés

Az amerikai elektromosautó-gyártó ügyeiben általában jártas Teslamag „két jól értesült forrásra” hivatkozva arról ír, hogy a német Tesla üzemben az egyes munkaállomásokon a munka 90 másodperc helyett körülbelül kétszer annyi ideig tart, emiatt kevesebb autó készül a vártnál.

Legutóbb április közepén számoltak be arról, hogy a Gigafactory 4-ben ez év végéig mintegy 30 ezer jármű készülhet el, ehhez április végére a termelést heti 1000 Model Y-ra kellett volna emelni, ám ezt nem sikerült elérni, a jelenlegi napi 86 Model Y ehhez kevés (most hetente körülbelül 600 Tesla készül Grünheidében).

Kevés a munkaerő

A Teslamag szerint részben a szigorú minőségellenőrzési folyamatok, részben a személyzethiány okozza a kiesést. Jelenleg egyszerűen nincs elég ember a második műszak elindításához. Ezek mellett a sanghaji leállás okozta szállítási problémák is lassítják a német Gigafactory termelését.

Már a Tesla első európai gyárának átadása előtt felröppentek olyan hírek, hogy Grünheidében az idei volumen messze elmarad az első szakasztól várt évi 500 ezer autós kapacitásától. Ha a Teslának sikerül gyorsabb termelési folyamatot bevezetnie és elegendő alkalmazottat találni és egy második műszakhoz, akkor a termelési ráta jelentős növelése is sikerülhet – írja az electrive.com.

Tetszett ez a hír? Értesüljön elsőként a járműipari történésekről, iratkozzon fel az autopro.hu hírlevelére az alábbi linken!

Hirdetés

Kiemelt Partnereink