Gyártók Kevés helyen jobb dolgozni, mint a Ferrarinál

Kevés helyen jobb dolgozni, mint a Ferrarinál

autopro.hu/V.M. | 2023.10.17 11:20

Kevés helyen jobb dolgozni, mint a Ferrarinál

Fotó: Facebook/Ferrari

Egy friss rangsorolás szerint a Ferrari a világ ötödik legjobb munkáltatójává vált. Az egészen pontosan a lista ötödik helyét elfoglaló vállalat több ok miatt érdemelte ki a megtisztelő helyezést.

A TradingPlatforms.com rangsorolása szerint az olasz sportautó-gyártó idén 13 helyet javítva vált a világ ötödik legjobb munkahelyévé, egyúttal legjobb autóipari foglalkoztatójává. Előtte technológiai vállalatok, az első helyen álló Samsung, illetve sorrendben utána a Microsoft, az Alphabet és az Apple találhatóak.

Edith Reads, a TradingPlatforms.com pénzügyi elemzője szerint a Ferrarit azon törekvései teszik különlegessé, amik egy innovációt, kreativitást és munkavállalói jóllétet támogató munkahely létrehozására irányulnak.

A dolgozók is részesednek a sikerből

A portál a Ferrari dolgozókba való befektetésének példájaként említi, hogy idén a vállalat az előző év kiváló értékesítési és pénzügyi eredményeit követően körülbelül 5000 dolgozójának ajánlott fel akár 13.500 eurónyi bónuszt.

Másik dicséretes dologként említi a képzési programok szervezését, amik által a dolgozóknak lehetőségük van folyamatosan fejleszteni tudásukat. További pozitívumoknak nevezik a befogadó munkahelyi kultúrát, a jó munka-magánélet egyensúly elősegítését, illetve a fizikai és mentális jóllét támogatását például edzőterem által vagy mentális egészségi szolgáltatás nyújtásával.

A ranglista készítői ezenkívül arra is rámutatnak, hogy a Ferrarinak sikerült társadalmilag felelős vállalatként pozícionálnia magát a helyi közösségek, az oktatás és a segélyszervezetek támogatása által.

Tetszett ez a hír? Értesüljön elsőként a járműipari történésekről, iratkozzon fel az autopro.hu hírlevelére az alábbi linken!

Kiemelt Partnereink