Gyártók Kriptovalutával is vásárolhatunk Ferrarit

Kriptovalutával is vásárolhatunk Ferrarit

autopro.hu/P.B. | 2023.10.16 15:17

Kriptovalutával is vásárolhatunk Ferrarit

Fotó: Facebook/Ferrari

A Ferrari immár kriptovalutát is elfogad az autóiért az Egyesült Államokban. A vállalat a tehetős ügyfelei kérésére kiterjeszti a rendszert Európára is a cég marketing- és kereskedelmi vezetője szerint.

Hirdetés

Eddig az úgynevezett blue chip cégek, vagyis a legtehetősebb, legnagyobb forgalommal bíró tőzsdei vállalatok túlnyomó többsége kerülte a kriptovaluták használatát, mivel a bitcoin és más tokenek volatilitása miatt a kereskedelem számára nem használhatóak. A hézagos szabályozás és a magas energiafelhasználás egyébként is megakadályozta a kripto fizetőeszközként való elterjedését az elmúlt években.

A Ferrari előtt 2021-ben rövid időre a Tesla is elfogadott kriptovalutát, ám a környezetvédelmi aggályok miatt hamar felhagyott a gyakorlattal. A Ferrari marketing- és kereskedelmi igazgatója, Enrico Galliera a Reuters kérésére elmondta, hogy új szoftverek bevezetésével és a megújuló források szélesebb körű felhasználásával a nagyobb kriptovaluták sokat tettek az ökológiai lábnyomuk csökkentéséért.

„A Ferrari a döntéssel a piac és a kereskedők kérésére válaszolt, mivel számos ügyfelünk fektet be kriptográfiai eszközökbe” – közölte az olasz vállalat.

Új ügyfeleket remélnek

Galliera nem árulta el, hogy a Ferrari hány autót kíván eladni kripton keresztül. Elmondta, hogy a vállalat rendelési portfóliója erős volt, és 2025-ig tele van megrendelésekkel, ám a vállalat ki akarta próbálni ezt a bővülő univerzumot is.

„A kriptovaluták elfogadása segít nekünk olyan emberekkel kapcsolatba lépni, akik nem feltétlenül ügyfeleink, de megengedhetnek maguknak egy Ferrarit” – mondta a marketingvezető.

Az olasz cég a jövő év első negyedévében tervezi Európára is kiterjeszteni a rendszert, majd olyan más régiókra is, ahol a kriptovaluta legálisan használható. A kriptovalutákat korlátozó országok közé tartozik például Kína.

„Az árak nem változnak, nincsenek díjak vagy felárak, ha valaki kriptovalután keresztül fizet” – jegyezte meg Galliera, aki szerint hamarosan mások is csatlakozni fognak a rendszerhez.

Tetszett ez a hír? Értesüljön elsőként a járműipari történésekről, iratkozzon fel az autopro.hu hírlevelére az alábbi linken!

Kiemelt Partnereink