Gyártók Kártérítést fizethet a Volkswagennek egykori vezetője

Kártérítést fizethet a Volkswagennek egykori vezetője

autopro.hu/V.M. | 2021.06.01 12:22

Kártérítést fizethet a Volkswagennek egykori vezetője

Fotó: MTI

Médiaértesülések szerint a Volkswagen konszern volt elnöke, Martin Winterkorn beleegyezett, hogy a dízelbotrányban játszott szerepe kapcsán 10 millió euró kártérítést fizet a német autógyártónak.

Hirdetés

A VW AG még márciusban jelentette be, hogy kártérítést fog követelni Winterkorntól, miután a felügyelőbizottság nyomozása megállapította, hogy a volt vezető a 2015-ben kirobbant dízelbotrány ügyében többször is megszegte hivatali kötelezettségeit. A vállalat akkor továbbá közölte, hogy más egykori vezetőitől is kártérítés iránti keresetet fog benyújtani.

Az úgy legújabb fejleményéről először a Business Insider jelentett. A gazdasági lap egy szerződésvázlatra hivatkozva azt írta, hogy Winterkorn, más vezetők és a VW között már ezen a héten megállapodás születhet.

Meg nem nevezett forrásoktól a Reuters tudni véli, hogy a VW felügyelőbizottsága a hétvégén fogja megvitatni a megállapodást, amit júliusban aztán még a közgyűlésnek is el kell fogadnia.

A Volkswagennek eddig több mint 32 milliárd eurójába került a dízelbotrány, ami egyes dízelmodellek hamisított emissziós adatai miatt robbant ki. Winterkorn 2015 szeptember 23-án, egy héttel a csalás napvilágra kerülése után mondott le.

Hirdetés

Kiemelt Partnereink