Gyártók Jövőre csúszik az Audi legújabb modellje

Jövőre csúszik az Audi legújabb modellje

autopro.hu/P.B. | 2023.10.31 06:19

Jövőre csúszik az Audi legújabb modellje

Fotó: Audi Hungaria

Az Audi a tervezettnél később mutatja be Q6 e-tront, így az elektromos SUV valószínűleg csak 2024 márciusában kerül bemutatásra. Az autónak az eredeti tervek szerint már 2023-ba piacra kellett volna kerülnie.

A Q6 e-tron az Audi első elektromos autója a PPE platformon. Mint ismert, a PPE-t a Volkswagen Csoport márkái, az Audi és a Porsche fejlesztette ki az új elektromos modellekhez. A Q6 e-tron csúszásával annak testvérmodellje, az elektromos Porsche Macan megjelenése is késik.

Eredetileg a páros 2022 végén ünnepelte volna a debütálását, ám szoftverproblémák jelentős csúszást okoztak a menetrendben. A szeptemberi IAA Mobilityn az Audi csak az első hivatalos képeket tette közzé a Q6 e-tron belsejéről, bár a modellt Münchenben már nagyrészt leplezetlenül állították ki. Úgy tűnik azonban, hogy valahol még mindig akadozik a munka, legalábbis az Audi megerősítette, hogy a premier valószínűleg 2024 márciusára tolódik.

A döntés a Porsche számára is következményekkel jár – korábban első megállapodás született arról, hogy a Q6 e-tron bemutatására az elektromos Macan előtt kerül sor. A Macan szintén a PPE architektúrán alapul – írja az electrive.com.

Tetszett ez a hír? Értesüljön elsőként a járműipari történésekről, iratkozzon fel az autopro.hu hírlevelére az alábbi linken!

Kiemelt Partnereink