Gyártók Győri szíve van az Audi legújabb modelljének

Győri szíve van az Audi legújabb modelljének

autopro.hu | 2023.09.06 16:16

Győri szíve van az Audi legújabb modelljének

Fotó: Audi Hungaria

Az Audi márkacsoport leleplezte legújabb termékét: a müncheni IAA Mobility nemzetközi autószalon első napján bemutatták az Audi Q6 e-tron prototípusát. A szeptember 5. és 8. között zajló, az autóipar legmodernebb innovációit bemutató szalonon több tízezer látogatónak enged bepillantást többek között az Audi márkacsoport a mobilitás jövőjébe.

Hirdetés

Magyarország külgazdasági és külügyminisztere, Szijjártó Péter is ellátogatott az Audi München belvárosában felépített standjára, ahol találkozott Gerd Walkerrel, az Audi AG termelésért és logisztikáért felelős igazgatótanácsi tagjával és Alfons Dintnerrel, az Audi Hungaria igazgatóságának elnökével.

Az Audi Hungaria számára kiemelt jelentőségű a legújabb Audi modell: a jövőben a győri vállalatnál gyártott Premium Platform Electric (PPE) elektromos motorok elsőként az Audi Q6 e-tronban debütálnak.

Az új motorok gyártásához egy 15 ezer négyzetméteres területet alakítottak ki, ahol az Audi Hungaria közel 700 munkatársa dolgozik majd a jövő elektromos meghajtásain. A PPE-motorok gyártása a státor- és váltókomponens-, valamint a meghajtások összeszereléséből áll majd.

Másik két részben győri Audit is bemutattak

A rendezvényen két további győri kötődésű autót is kiállított a négykarikás vállalat: az Audi Q8 e-tron és az Audi e-tron GT modelleket. Az Audi Q8 e-tron elektromos hajtását, valamint az Audi e-tron GT külső karosszériaelemeit is az Audi Hungaria munkatársai készítik.

A győri vállalatnál 2018-ban indult az elektromotorgyártás. Azóta összesen több mint 460 ezer elektromos hajtás készült Győrben.

Az Audi Hungaria Zrt. a magyar gazdaság meghatározó szereplője, hazánk egyik legnagyobb vállalata. A maroknyi csapattal elindult motorgyártás mára a világ legnagyobb motorgyárává fejlődött, ahol több mint 5 millió négyzetméteren 8000 motor készül naponta a Volkswagen konszern márkái számára. A győri üzemben 1998-ban indult az autógyártás, ma az Audi TT és Q3 modellek készülnek ott. A gyár 2001 óta saját műszaki fejlesztéssel is rendelkezik, továbbá 2005 óta Győrben működik Közép-Európa egyik legnagyobb szerszámgyára is, ahol szerszámok, gyártóberendezések készülnek az Audi szinte összes telephelye számára, valamint alkatrészek is a Volkswagen konszern egyes modelljeihez. A gyár 2013 óta az autógyártás teljes vertikumát lefedi.

Tetszett ez a hír? Értesüljön elsőként a járműipari történésekről, iratkozzon fel az autopro.hu hírlevelére az alábbi linken!

Kiemelt Partnereink