Gyártók Jövő tavasszal jön Európába az új Nio

Jövő tavasszal jön Európába az új Nio

autopro.hu/P.B. | 2022.01.26 15:22

Jövő tavasszal jön Európába az új Nio

Fotó: NIO News

A kínai Nio decemberben mutatta be az ET5 névre hallgató szedánját. A modell első példányait idén szeptemberben vehetik át a tulajdonosok Kínában, míg az európai vásárlóknak 2023-ig kell várniuk az ET5-re.

Hirdetés

William Li, a Nio vezérigazgatója a napokban beszélt arról, hogy Norvégiában – és néhány más, Kína szempontjából tengerentúli – piacon 2023 tavaszán jelenik meg az ET5. A kínai gyártó 2021 óta aktív Norvégiában, akkor kezdte meg forgalmazni az északi országban az ET8 modelljét.

Az ET5 előtt még egy Nio lesz kapható Európában – 2022 utolsó negyedévében kerülhet forgalomba a kontinensen az ET7 névre hallgató szedán, ami a Nio zászlóshajójának számít.

Új szint

Decemberi bemutatásakor az ET5-ről kiderült, hogy egy új szintet jelenthet az elektromobilitásban az ezer kilométert is meghaladó hatótávolságával. Ugyanakkor fontos megjegyezni, hogy ezt a távolságot a kínai sztenderdek szerint képes megtenni egy töltéssel az autó, az Európában bevett WLTP szerint várhatóan ennél kisebb értékkel kell számolni.

Ahogyan arról az autopro.hu is beszámolt, a Nio Norvégia után Németországban is aktív szeretne lenni. A német piacra való belépést 2022-ben tervezi a cég, emellett a kínai OEM a svéd, a holland és a dán piacot is meghódítaná még az idén – írja az electrive.com.

Érdekesnek találta ezt a hírt? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari történésekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Kiemelt Partnereink