Gyártók Jöhet az elektromos 3-as széria a BMW-nél

Jöhet az elektromos 3-as széria a BMW-nél

autopro.hu/Sz.N. | 2020.09.08 10:18

Jöhet az elektromos 3-as széria a BMW-nél

Fotó: BMW Group PressClub

A BMW 7 és 5 széria elektromos verziójának tervét hivatalosan is megerősítették. Brit médiaforrások szerint egy akkumulátoros elektromos hajtású verziója is lesz a 3-as szériának, azonban valószínűleg még nem az elkövetkező években.

Az Autocar információi szerint az elektromos 3-asok a BMW i4 platformjára épülnének és az i3 helyét vennék át, amikor a jelenleg gyártott i3 modell kifut. Mindezt a magazin egy olyan névtelen forrásra hivatkozva jelentette be, aki állítólag ismeri a gyártási terveket. A jelenlegi i3 jövőjével kapcsolatban a BMW legutóbbi bejelentésében annyi osztott meg, hogy a modell még egy akkumulátor frissítést kap, a gyártást pedig 2024-ig folytatják.

Az új 3-as sorozatú i3 modellt ebből kifolyólag valószínűleg 2024-ig vagy akár 2025-ig sem fogják gyártani. A forrás szerint a 3-as széria elsősorban szedán formában érkezik majd, bennfentesek nem zárják ki egy 3-as sorozatú Touring alapú modell lehetőségét.

Az X1 belátható időn belül jön

Egy tisztán elektromos BMW i1 megvalósítása is a tervek között szerepel, mely a VW ID.3 versenytársa lenne. Az X1-et illetően a BMW már megerősítette az akkumulátoros elektromos iX1 júliusi bemutatását. Az Autocar elmélete szerint, ha az i1 a jól ismert 1-es szériára épülne, akkor a BMW azzal az 1-es, 3-as, 5-ös és 7-es akkumulátoros elektromos verziókat is bejelentené. Ráadásul ott van még az iX3, az i4 és az iNext sorozat változatai. A jelentések szerint utóbbit iX5-nek kellene hívni, habár az iX1-gyel és az iX3-mal szemben ennek semmi köze a hagyományos X5-höz. Amennyiben a vezetőség rábólint, a hatalmas iX7 SUV 2025-ben debütálhat.

A Mini márkát illetően kevésbé egyértelműek a tervek, de legalább két új elektromos modell gyártásában gondolkozik a vállalat. Ezek az egyedileg tervezett SUV-k iX1 és iX3 alapra készülnének. Az iX3-ra épülő Minivel a márka valószínűleg a jelenlegi legnagyobb járművét dobná piacra. BMW részről nem erősítették még a találgatásokat.

Kiemelt Partnereink