Gyártók Jelentősen csökkentené állandó költségeit a Nissan

Jelentősen csökkentené állandó költségeit a Nissan

autopro.hu/V.M. | 2020.05.14 11:23

Jelentősen csökkentené állandó költségeit a Nissan

Fotó: Facebook/Nissan

A Nissan 2,8 milliárd dollárral készül csökkenteni állandó költségeinek szintjét a hónap végén bejelentendő átszervezési programjának keretében.

A Nissan terveiről egy névtelenül nyilatkozó bennfentes beszélt a Bloombergnek. A költségcsökkentés többek között a marketing és a kutatás-fejlesztés területeit fogja érinteni. Korábban már azt is megtudhattuk, hogy a gyártó a jövőben kisebb szerepet szánna az európai piacnak, emellett a pénzügyi, valamint a lehetséges értékesítési elképzelésekről is szivárogtak ki információk.

A neve elhallgatását kérő személy szerint az alacsony árkategóriájú modelleket kínáló Datsun márka kivezetése is megfontolás alatt áll. A márka eladásai már egy ideje gyengélkednek Ázsiában és Oroszországban.

A Nissan számára a koronavírus-járvány miatt visszaesett értékesítések fényében most különösen fontos lehet a költségek redukálása, hogy javíthassa az elmúlt három évben romlott nyereségességét. A Nissan Carlos Ghosn vezetése alatt évente 7-8 millió járművet akart értékesíteni, ám az eladások sosem érték el még a 6 milliót sem, ami pedig kihasználatlan gyártókapacitásokat, illetve plusz költségeket eredményezett – tudható meg a Reuters cikkéből.

Kiemelt Partnereink