Gyártók Járműszereldét nyit a Volkswagen Ghánában

Járműszereldét nyit a Volkswagen Ghánában

autopro.hu/G.C. | 2020.08.05 04:20

Járműszereldét nyit a Volkswagen Ghánában

Fotó: Volkswagen Newsroom

A Volkswagen a ghánai Accrában egy járműszerelde hivatalos megnyitásával bővíti afrikai jelenlétét, ezzel Ghána az ötödik Volkswagen járműszerelési központtá válik Afrika szubszaharai részén. A többi gyár Dél-Afrikában, Kenyában, Nigériában és Ruandában található.

A Universal Motors Limited - ami 2005 óta a Volkswagen hivatalos importőre - nyerte el a projekt kezdeti szakaszára vonatkozó összeszerelési szerződést. Az accrai Universal Motors üzem éves kapacitása 5000 egység összeszerelése. A Semi Knocked Down (SKD) szerelőkészletekkel összeállított modellek a Tiguan, a Teramont, a Passat, a Polo és az Amarok.

Az üzem megnyitása és jelentősége

A Volkswagen beruházásának és a Ghánában összeszerelt első jármű bemutatásán részt vett a Ghánai Köztársaság elnöke, Nana Addo Dankwa Akufo-Addo, a kereskedelmi és ipari miniszter, Alan Kyerematen és a kabinet miniszterei.

A járműszerelde hivatalos megnyitása a mintegy 30 millió lakosú nyugat-afrikai országban az egyetértési nyilatkozat (MoU) értelmében jött létre, amelyet a Volkswagen Angela Merkel német kancellár jelenlétében írt alá Ghána kormányával, majdnem két évvel ezelőtt. Ghána kormánya szintén teljesítette az egyetértési megállapodás rá eső részét egy átfogó autóipar-politika kidolgozásával, az afrikai ország autóipari fejlesztési politikájának (GADP) nemrégiben tett bejelentésével.

A GADP kijárta az utat a Volkswagen számára, hogy megerősítse kötelezettségvállalását Ghánában, a hosszú távú járműszerelési tervek első szakaszának kezdeti beruházásával. A Volkswagen ezáltal elkötelezett amellett, hogy hozzájáruljon Ghánában egy korszerű autóipar fejlesztéséhez az ország ipari átalakítási program részeként.

A Volkswagen Ghána megalapítása

Ezzel egyidejűleg bejelentették a Volkswagen Ghána megalapítását, amely az első autóipari vállalat, amelyet a GADP alatt nyilvántartásba vettek. A Volkswagen Ghána a Volkswagen 100 százalékos leányvállalata. Az SKD a készletek és a teljesen épített egységek (FBU) behozataláért fog felelni. Jeffrey J. Oppong Peprah-t nevezték ki a Volkswagen Ghána vezérigazgatójává.

A Volkswagen a TRANSFORM 2025+ stratégia részeként megerősíti a már meglévő régiókat, és új piacokra összpontosít. A Szaharától délre fekvő régió egyre fontosabb szerepet játszik a vállalat életében. Noha az afrikai autóipar jelenleg viszonylag kicsi, a Szaharától délre fekvő régiónak lehetősége nyílik a jövőben az autóipar növekedésének színterévé válni.

Kiemelt Partnereink