Gyártók Itt már meg is egyeztek a béremelésről az Audinál

Itt már meg is egyeztek a béremelésről az Audinál

autopro.hu/P.B. | 2024.02.19 11:18

Itt már meg is egyeztek a béremelésről az Audinál

Fotó: Audi MediaCenter

Míg Győrben, az Audi Hungariánál csak februárban indultak el a bértárgyalások és 19-én még csak a második kört tartják, addig Mexikóban már meg is egyeztek a felek a béremelés részleteiről.

Hirdetés

A német autógyártó Audi mexikói egysége helyi idő szerint február 16-án közölte, hogy megállapodásra jutott a szakszervezeti dolgozókkal az idei béremelésről. Az alku értelmében az alapbér hét százalékkal emelkedik, emellett a juttatásokat 3,2 százalékkal emelik. Mint ismert, a bértárgyalások egy szakaszában a mexikói dolgozók sztrájkba léptek az Audinál.

A dolgozók február 18-án szavaztak a megállapodás elfogadásáról, és 66,3 százalékban támogatták azt, ezzel a sztrájk is befejeződött. A január 24-én kezdődött azt követően kezdődött, hogy a szakszervezet visszautasította az autógyártó 6,5 százalékos fizetésemelési ajánlatát.

Tavaly az Audi és a helyi munkavállalói szakszervezet, a SITAUDI 9,4 százalékos béremelésben állapodott meg, ami az elmúlt évek egyik legmagasabb béremelése a mexikói autószektorában – írja a Reuters.

Tetszett ez a hír? Értesüljön elsőként a járműipari történésekről, iratkozzon fel az autopro.hu hírlevelére az alábbi linken!

Hirdetés

Kiemelt Partnereink