Gyártók Ismét bajban a kínai Evergrande

Ismét bajban a kínai Evergrande

autopro.hu/V.M. | 2023.03.23 11:20

Ismét bajban a kínai Evergrande

Fotó: Pixabay

Az ingatlanfejlesztéssel foglalkozó China Evergrande Group villanyautókat gyártó cége, a China Evergrande New Energy Vehicle Group leállíthatja elektromos autói gyártását, ha nem jut új forrásokhoz, ezzel újabb csapást mérve az adóssággal küzdő anyavállalatára.

Hirdetés

A kínai Evergrande cége tavaly kezdte meg első modellje, a Hengchi 5 gyártását, és mostanra több mint 900 darabot ki is szállított belőle.

Az ingatlanfejlesztő nem egy mellékes befektetésként tekint az e-autók gyártására, ugyanis tíz éven belül azt fő profiljává tenné az adósságkezelést is célzó átstrukturálási programja részeként. Korábban megfogalmazott célja, hogy 2025-re már évi egymillió járművet gyártson.

A célok elérhetősége azonban újra és újra megkérdőjeleződik az autós projektet hátráltató sorozatos problémák miatt. Ezúttal a China Evergrande New Energy Vehicle Group azt közölte, hogy leállíthatja a termelést, ha nem tud új forrásokhoz jutni.

A vállalat 4,2 milliárd dollár bevonását tervezi, amiből felfuttatná termelését, illetve több új modellt is piacra dobna. Addig is költségeinek csökkentésén dolgozik, például leépítés által, illetve javítani igyekszik a menedzsment hatékonyságát – számolt be a Reuters.

A cég decemberben már bocsátott el munkavállalókat, illetve csökkentette megmaradt dolgozói egy részének fizetését, ezek az intézkedések azonban a mostani hírek szerint nem bizonyultak elégségesnek.

Érdekesnek találta ezt a hírt? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari történésekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Kiemelt Partnereink