Gyártók Hazánkba is eljön az Opel e-autós versenye

Hazánkba is eljön az Opel e-autós versenye

autopro.hu/Sz.K. | 2023.05.14 08:21

Hazánkba is eljön az Opel e-autós versenye

Fotó: Stellantis

2023-ben ismét megrendezik az ADAC Opel Electric Rally Cup „powered by Gse” e-rally kupát, melyet négy országban nyolc helyen indítanak. Az Opel és az ADAC emellett 2024-ig meghosszabbította meglévő megállapodását.

Az Opel és az ADAC közösen hozta létre a világ első elektromos rally-kupáját. Ez az úttörő szellem erőteljes és fontos példát mutatott a nemzetközi versenyzésben. „Ezt az innovatív versenysorozatot közösen folytatjuk és továbbfejlesztjük - összhangban a sportos GSe csúcsmodelljeinkkel és stratégiánkkal, amelynek célja, hogy 2028-ra teljesen elektromos márkává váljunk Európában” - nyilatkozott Florian Hüttl, az Opel vezérigazgatója.

A rüsselsheimi autógyártó és Európa legnagyobb autóklubja már több mint egy évtizede együttműködik az autósportban. A partnerségnek köszönhetően közös, fiatalokból álló e-rally csapatuk is van, ami a közös tehetségfejlesztési program második pillérét képviseli - és lenyűgöző eredményeket tudhat magáénak.

Igazi tehetséggyár

„Az ADAC és az Opel közötti együttműködés a sikeres tehetséggondozás kiváló példája” - mondta Jörg Schrott, az Opel Motorsport vezetője. „Mindkét partner egy azon filozófiát és stratégiát vall. A 2013-as szezon óta 19 nemzet mintegy 120 versenyzője tette meg első lépéseit a profi raliversenyzésben az ADAC és az Opel márkakupákban” – tette hozzá.

A verseny legjobbjai bekerültek az ADAC Opel Rally Junior Teambe, és európai szinten igazi feltűnést keltettek. Emil Bergkvist, Marijan Griebel, Chris Ingram, Mārtiņš Sesks és Laurent Pellier öt JERC versenyzői címe önmagáért beszél.

„Örülök a megállapodásunk idő előtti meghosszabbításának, ez nagyobb biztonságot ad a résztvevőknek és a csapatoknak” – mondta Schrott.

Magyarországon is megnézhetjük a versenyt

A 2023-as versenynaptár számos csúcspontja közül az egyik a szezonzáró Közép-Európában, ahol a kupa résztvevői a 136 lóerős akkumulátoros-elektromos Opel Corsa Rally Electric autóval versenyeznek majd.

A felnőttkategóriában az idei évben nyolc versenyt rendeznek, továbbá hatot a juniorok számára. Utóbbi sorozat utolsó versenye Nyíregyházán kerül megrendezésre októberben – derül ki az Opel anyavállalata, a Stellantis közleményéből.

Tetszett ez a hír? Értesüljön elsőként a járműipari történésekről, iratkozzon fel az autopro.hu hírlevelére az alábbi linken!

Kiemelt Partnereink