Gyártók Hatalmas összeget fektet a szilárdtest akkumulátorokba a GM

Hatalmas összeget fektet a szilárdtest akkumulátorokba a GM

autopro.hu/P.B. | 2021.04.23 09:22

Hatalmas összeget fektet a szilárdtest akkumulátorokba a GM

Fotó: GM Corporate Newsroom

A szingapúri SES a Massachusetts Institute of Technology (MIT) keretei között kezdődő, onnan kinőtt vállalkozás, ami a szilárdtest akkumulátorok specialistája. A General Motors 139 millió dollárt fektetett a cégbe.

A SES-nek a GM 139 millió dolláros támogatása mellett olyan befektetői vannak, mint az SK Batteries, a Temasek, a Applied Ventures LLC vagy a Shanghai Auto. A kutatók szerint a SES-be fektetett összegből a lítiumalapú szilárdtest akkumulátorok fejlesztésének felgyorsítását fogják kidolgozni, cél az ilyen akkuk tömeggyártása.

A SES technológiájának lényege, hogy extra vékony lítium anódokat használ. Ez iránt nem véletlenül érdeklődik annyira a GM, hiszen az amerikai gyártó az ultiumos akkumulátorainak következő generációját ilyen lítium anódokkal tervezi gyártani.

Nem az egyetlen szereplő

Ahogyan arról az autopro.hu beszámolt, a BMW is dolgozik a szilárdtest akkumulátorok gyártásának kiterjesztésén, de a Volkswagen Csoport, a Ford és a Hyundai is komoly kutatásokat végez a területen, fontos irányról van szó az elektromobilitás felé forduló járműiparban.

A SES és a GM egyébként 2015 óta dolgozik együtt, a SES ezért úgy is értékelte a 139 millió dolláros befektetést, mint közel hat év közös munkának a megtestesülését.

Kiemelt Partnereink