Gyártók Hatalmas befektetéssel gyorsítja elektrifikációját a Daimler

Hatalmas befektetéssel gyorsítja elektrifikációját a Daimler

autopro.hu/P.B. | 2020.12.07 15:23

Hatalmas befektetéssel gyorsítja elektrifikációját a Daimler

Fotó: Daimler Global Media Site

A következő öt évben, 2025 végéig bezárólag a Daimler hetven milliárd eurót költhet fejlesztésekre. Ennek egy jelentős részét az elektromobilitásba fektetheti a konszern. A Daimler hetvenmilliárdos csomagjának legnagyobb része a Mercedes-Benz személyautóinak fejlesztését szolgálja majd.

Hirdetés

A Mercedes-Benz mellett a Daimler Trucks is folytathatja a karbonsemleges közlekedést célzó projektjeit. A Daimler nem részletezte, hogy az összesen hetven milliárd eurót felölelő csomagból mennyi jut kifejezetten az elektromos járművek fejlesztésére, ahogyan a különböző üzletágak részesedését sem ismertették.

Viszonyításképpen érdemes megemlíteni, hogy néhány napja az Audi is hasonló bejelentést tett, a Volkswagen Csoporthoz tartozó márka 35 milliárd euróból fejlődhet 2025-ig, az összeg felét az elektromos autókra és a hibridizációra fordítják majd.

Két új elektromos SUV érkezhet

Källenius bejelentése szerint a következő években két új elektromos SUV jöhet a Mercedestől, ezek a modellek az EVA-platformra épülnek majd, emellett egy új platform is érkezik a kompakt és középkategóriás autókra méretezve.

A Mercedes-Benz Modular Architeture (MMA) platform elkészülése 2025-re várható, erre épülhetnek majd a jövőben az elektromos Mercedesek – írja az electrive.com.

Új felügyelőbizottsági elnök jön

Ahogyan arról az autopro.hu már beszámolt, ezen a vezetőségi ülésen arról is döntött a Daimler, hogy Bernd Pischetsrieder, a Volkswagen Csoport korábbi vezérigazgatója és a BMW korábbi vezetőségi tagja lehet a Daimler felügyelőbizottságának új elnöke.

A vállalat azért kérte fel a korábban a riválisainál dolgozó szakembert a feladatra, mivel egykori vezérigazgatója, Dieter Zetsche nem vállalta el a feladatot. Manfred Bischoff, a Daimler felügyelőbizottságának jelenlegi elnöke 2021. március 31-ig tölti be a pozíciót.

Hirdetés

Kiemelt Partnereink