Gyártók Harmadával csökkenti e-autói töltését a Volvo

Harmadával csökkenti e-autói töltését a Volvo

autopro.hu/P.B. | 2024.03.12 12:19

Harmadával csökkenti e-autói töltését a Volvo

Fotó: Volvo Cars Global Media Newsroom

A Volvo Cars befektet a brit Breathe Battery nevű vállalatba, és annak technológiájával harminc százalékkal csökkenti jövőbeli elektromos autóinak a töltési sebességét – jelentette be a két vállalat március 12-én.

Sem a brit akkugyártó, sem a svéd autógyártó nem közölte, mekkora összegű befektetésről van szó. A Breathe akkutechnológiája két-három éven belül elérhetővé válik a Volvo által gyártott elektromos autókban a közlemény szerint. Ann-Sofia Ekberg,a Volvo Cars Tech Fund ügyvezetője szerint ezzel a vásárlóik egyik legégetőbb problémájára találtak választ.

A Breathe vezérigazgatója, Ian Campbell elmondta, hogy a cég algoritmus-alapú töltőszoftvere nagyobb rálátást biztosít az akkumulátorcsomag egyes celláinak állapotára, lehetővé téve az elektromos járművek teljes teljesítménnyel történő töltését úgy, hogy közben az akkumulátorcellák nem roncsolódnak.

„Ez a jéghegy csúcsa. Rettenetesen nagy változás várható az akkumulátorok terén azzal, hogy azok egyre szoftveresebbé válnak” – mondta Campbell.

Telefonoknál már működik

A Breathe másik szoftverterméke, amely már 27 Oppo okostelefon-modellben elérhető, segít tartósabbá tenni az akkumulátorokat, amíg így sokkal tovább teljesíthetnek a csúcson.

Campbell elmondása szerint a Breathe azon dolgozik, hogy ezt a terméket elektromos járművek akkumulátoraihoz is elérhetővé tegye, mivel az akkumulátor élettartamának és teljesítményének meghosszabbítása kulcsfontosságú az autógyártók számára.

A startup számos, a Volvóhoz hasonló hagyományos, nagy gyártóval dolgozik együtt Campbell szerint, de a vezérigazgató volt hajlandó neveket közölni – írja a Reuters.

Tetszett ez a hír? Értesüljön elsőként a járműipari történésekről, iratkozzon fel az autopro.hu hírlevelére az alábbi linken!

Kiemelt Partnereink