Gyártók Hamarosan jön az első elektromos Bentley

Hamarosan jön az első elektromos Bentley

autopro.hu/P.B. | 2022.01.27 11:17

Hamarosan jön az első elektromos Bentley

Fotó: Bucci Composites

A Bentley több mint ezermilliárd forintnak megfeleltethető fontot ruház be az elektromos átállásba a következő tíz évben. A fejlesztések mellett kutatásra is költ majd a brit OEM, melynek első tisztán elektromos modellje 2025-ben érkezhet meg.

Hirdetés

A Bentley beruházásai között az egyik legnagyobb talán a „Bentley Dream Factory” felépítése Crewe városában, ahol az OEM első elektromos modelljének gyártása is zajlik majd. Az üzemet 2002-ben vette át a Bentley a Rolls-Royce-tól.

Érdekesség, hogy az elektromos Bentley karosszériáját Hannoverben gyártják majd, azonban a végső összeszerelés Crewe-ban fog zajlani, így a Bentley autói továbbra is britnek fognak számítani. A „Dream Factory” a gyártó közleménye szerint egyfajta etalonként szolgál majd a luxus elektromos autók összeszerelésére.

Elektromos átállás

A Volkswagen Csoporthoz tartozó Bentley a tervei szerint 2030-tól teljesen elektromos autógyártóvá válik, azaz csak tisztán elektromos autókat dob majd a piacra. Adrian Hallmark, a cég ügyvezetője szerint az, hogy az első elektromos modellt Crewe-ban fogják gyártani, nemcsak a Bentley, de Nagy-Britannia számára is kiemelkedő jelentőséggel bír, hiszen ez biztosítja a gyár hosszútávú jövőjét.

Peter Bosch, a Bentley igazgatótanácsának gyártásért felelős tagja kiemelte, hogy a „Dream Factory” nemcsak az elektromos autókról szól, hanem egy fenntartható, karbonsemleges, zöld gyárat fognak létrehozni – írja az electrive.com.

Érdekesnek találta ezt a hírt? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari történésekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Kiemelt Partnereink