Gyártók Hamarosan bemutatkozik az Iveco új hibridbusza

Hamarosan bemutatkozik az Iveco új hibridbusza

autopro.hu/P.B. | 2022.05.14 04:22

Hamarosan bemutatkozik az Iveco új hibridbusza

Fotó: Iveco Bus

Az Iveco Bus a június 7-9. között a párizsi Porte de Versailles-ban megrendezésre kerülő európai mobilitási kiállításon mutatja be a nagyközönségnek az új generációs Urbanway Hybridet. A 4. csarnok H26-os standján a 12 méteres, földgázüzemű, biometánnal kompatibilis alapmodell lesz látható.

Az Iveco Bus a fenntartható mobilitás egyik kulcsszereplőjeként és a földgázüzemű meghajtás európai vezetőjeként tovább folytatja Euro VI-os környezetvédelmi besorolású városi kínálatának fejlesztését az új generációs Urbanway Hybrid bevezetésével, amely földgázüzemű és biometánnal kompatibilis.

Az új termékcsalád biztosítja a márkára jellemző alacsony teljes tulajdonlási költséget és a kiváló energiateljesítményt, és bővíti a márka városi járműveinek portfólióját ezzel támogatva az energetikai átállást.

Széles palettát fed le az új család

Az Iveco Bus által a Voith-tal szoros együttműködésben kifejlesztett új hibrid technológia a 10,5, 12 és 18 méteres Urbanway földgáz- és biometánüzemű modelleken, valamint a normál és csuklós dízel változatokon lesz elérhető, amelyekben engedélyezett az XTL megújuló üzemanyagok, például a HVO (hidrogénezett növényi olaj) használata is.

A 10,5 méteres hossz a midi kategóriába tartozik, a 12 méter a klasszikus szóló, a 18 méter pedig a megszokott csuklósbuszok hossza.

Új, teljesen elektromos midibusz

Az Iveco Bus tiszta megoldások széles körét kínálja ügyfeleinek, melyek alternatív meghajtási technológiákra épülnek a különböző küldetések sajátos követelményeinek megfelelően. Az Európai Mobilitási Expón az Urbanway földgázhibrid mellett a márka bemutatja legújabb, nulla szén-dioxid-kibocsátású buszát, egy tisztán elektromos midibuszt, a GX 137 ELEC-et.

Ahogyan arról az autopro.hu is beszámolt, egy korábbi – szintén tisztán elektromos – Iveco midit nemrégiben tesztelt hazánkban a Volánbusz.

Tetszett ez a hír? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari hírekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Kiemelt Partnereink