Gyártók Ha elektromosautó-gyártásról van szó, irány Kanada!

Ha elektromosautó-gyártásról van szó, irány Kanada!

autopro.hu/V.M. | 2021.01.20 09:19

Ha elektromosautó-gyártásról van szó, irány Kanada!

Az EV600 prototípusa | Fotó: GM Corporate Newsroom

A Ford és a ma már a Stellantis részét alkotó Fiat Chrysler után a General Motors is úgy döntött, hogy elektromos gépkocsikat fog gyártani Kanadában. A vállalat az ország első, elektromos furgonokat nagy szériában előállító üzemét fogja létrehozni.

A GM a nemrég bejelentett BrightDrop EV600 akkumulátoros elektromos furgont fogja gyártani az Ontario tartományi Ingersoll településen lévő CAMI összeszerelő-egységében. A vállalat ennek érdekében 800 millió dollárt fektet a létesítménybe, ahol a Chevrolet Equinox SUV gyártásáról a következő két évben fokozatosan fognak átállni az elektromos áruszállító termelésére. Az átalakítási munkálatok azonnal kezdetüket veszik.

A BrightDrop az amerikai autógyártó új üzletága, ami futárszolgálatoknak, illetve más cégeknek fog logisztikai megoldásokat kínálni. Egyik első terméke az EV600, aminek első darabjait még 2021 végén ki fogják szállítani.

Tavaly már a Fiat Chrysler és a Ford is elektromos modellek kanadai gyártása mellett kötelezte el magát. A most már Stellantis-ként működő FCA mintegy 1,17 milliárd dollárt fektet a Windsorban található üzemébe, ahol 2024-ben indul a villanyhajtású modellek gyártása. A Ford körülbelül 1,56 milliárd dollárt ruház be a windsori és egy másik termelőüzem átalakítása érdekében, hogy 2024-ben megkezdhesse az elektromos típusok kanadai gyártását.

Kiemelt Partnereink