Gyártók Győri autó lehet a Super Bowl sztárja

Győri autó lehet a Super Bowl sztárja

Biró Csongor | 2013.12.10 04:33

Győri autó lehet a Super Bowl sztárja

Az Audi Hungaria győri évzáróján a vállalat 2013-as sikereinek felelevenítése mellett sok érdekes adatot ismerhettünk meg és a közeljövő néhány újdonságáról is kaptunk információt.

Gazdag, eseménydús és sikeres évet zárt az Audi Hungaria, ahogy azt korábbi írásunkban mi is összefoglaltuk. A hagyományos karácsonyi sajtófogadás alkalmával a vállalat vezetése felvillantotta a mozgalmas 2013-as esztendő eseményeit.

Axel Schifferer, Knáb Erzsébet, Thomas Faustmann és Czechmeister Mónika

Knáb Erzsébet személyügyekért felelős ügyvezető igazgató, Thomas Faustmann, az ügyvezetés elnöke, valamint Axel Schifferer, az Audi Hungaria pénzügyekért felelős ügyvezető igazgatója Czechmeister Mónika kommunikációs vezető közreműködésével elevenítette fel az elmúlt 350 nap audis szempontból jelentős mozzanatait, pillanatait. Szó esett az új járműgyár avatásáról, a kormánnyal kötött stratégiai megállapodásról, a két új modellről, a kilenc-, majd tízezredik munkatárs alkalmazásáról, az árvízi védekezésről, a duális képzésről, a sport- és kulturális sikerekről. Knáb Erzsébet hangsúlyozta, hogy az új gyár 2100 új munkatárs alkalmazását tette lehetővé, jelenleg 10 300-an dolgoznak az Audi Hungariánál. Elmondta, hogy immár 1300 dolgozó vett részt a duális képzésben, a hallgatók tizenhárom szakmát sajátíthatnak el.

Thomas Faustmann elmondta, hogy naponta 8100 motort szerelnek össze, azaz 11 másodpercenként elkészül egy Audi szív. Az ügyvezető konkrét adatokról nem számolt be, de azt megerősítette, hogy jó évet zár a motorgyár. Az Audi Hungariánál folyó munkát néhány számadattal érzékeltette: naponta 350 kamion fut be, 1400 gyártóhelyről érkező 16 500 alkatrészt mozgatnak meg, összesen 23 millió euró értékben, az A3 Limousine-t hatezer alkatrészből szerelik össze.

A jövő év is tartogat meglepetéseket, az már biztos, hogy érkezik az új Audi TT, elkészül az S3 Cabriolet. Információink szerint 2014. február másodikán fontos szerepet kap egy magyar autó. Az A3 Limousine bemutatkozhat a 48. Super Bowlon, az amerikai futball legrangosabb éves eseményén, ahol eldől, ki lesz 2013 bajnoka.

Magyar résztvevője is lehet a Super Bowlnak

Kiemelt Partnereink