Gyártók Az Opel 2021-ben visszatér Japánba

Az Opel 2021-ben visszatér Japánba

autopro.hu/Sz.K. | 2020.02.28 06:22

Az Opel 2021-ben visszatér Japánba

Fotó: Opel International Media

Néhány nappal az után, hogy a márka bejelentette, Ecuadorba és Kolumbiába is exportál, kiderült, az Opel visszatér a japán piacra is.

Az Opel várhatóan újra árulni kezdi autóit Japánban. Jövő évtől kezdve három modellt kínálnak ottani vevőiknek. Mindehhez a francia PSA anyavállalat értékesítési struktúráját használják mely tavaly összesen 15 600 darab Peugeot, Citroën és DS márkájú autót adott el a szigetországban. Az Opel azt tűzte ki célul magának, hogy az évtized közepére termelésének több mint 10 százalékát Európán kívül értékesítse.

Először a vállalat a Corsa, a Combo Life és a Grandland XX modellekkel kezd, utána szépen sorban jöhet a többi – írta meg az Automobilwoche.

– A japán autópiac a világ egyik legnagyobbja, az Opel pedig kiváló hírnévnek örvend ott, mint német márka. Ezért a visszatérésünk az országba nagyon fontos lépést jelent, hogy növelhessük jövedelmező exportunkat, mint ahogy azt a PACE tervben is megígértük – mondta el Michael Lohscheller, a vállalat vezérigazgatója. – Az Opel globálissá válik, és Japánba való visszatérésünk épp ennek bizonyítéka.

Kiemelt Partnereink