Gyártók Folytatódik a visszahívási hullám, félmillió Kiát várnak a szervizek

Folytatódik a visszahívási hullám, félmillió Kiát várnak a szervizek

autopro.hu/Sz.K. | 2018.06.12 10:48

Folytatódik a visszahívási hullám, félmillió Kiát várnak a szervizek

Légzsákproblémák miatt hív vissza a Kia az Egyesült Államokban közel 507 ezer autót. A légzsákok indítószerkezete a ZF-től származik.

Valószínűleg véletlen egybeesés, de az utóbbi időszakban számos komolyabb volumenű járművisszahívásról érkezett hír, így szinte már visszahívási hullámról beszélhetünk. Csak az elmúlt hónapban több millió Volkswagen-konszern, FCA, Daimler vagy Tesla által gyártott modellt érintettek problémák. A sorhoz most a dél-koreai márka, a Kia is csatlakozik.

A Kia legújabb visszahívásának oka egy elektromos hiba, amely miatt egy esetleges ütközés során a légzsákok nem biztos, hogy kinyílnak. Az ügyben a 2010 és 2013 között gyártott Forte, és a 2011 és 2013 között gyártott Optima modellek érintettek, összesen nagyjából 507 ezer. A modellek túlnyomó többségét az Egyesült Államokban helyezték forgalomba.

Igaz, hogy ezzel az autómennyiséggel a tíz legnagyobb visszahívás listájára valószínűleg nem kerül fel a Kia, de nem kis bosszút okozhat a tulajdonosoknak, és az amerikai szervizeknek sem, hogy a pénzügyi hatásokról ne is beszéljünk.

Kiemelt Partnereink