Gyártók Súlyos hiba: 4,8 millió autót hív vissza a Fiat-Chrysler

Súlyos hiba: 4,8 millió autót hív vissza a Fiat-Chrysler

autopro.hu/B.B. | 2018.05.28 06:00

Súlyos hiba: 4,8 millió autót hív vissza a Fiat-Chrysler

Igencsak kiterjedt visszahívást indít egy szoftveres hiba miatt az FCA, az ügyben 14 különböző modell is érintett.

Hirdetés

Az utóbbi évek egyik legnagyobb amerikai járművisszahívását jelentette be a napokban a Fiat-Chysler. A 4,8 millió személykocsi kényszerjavítását azért rendelték el, mivel bizonyos körülmények között kikapcsolhatatlanná válhat a tempomat, megakadályozva ezzel a jármű lassítását. Szerencsére a probléma kiváltásához „rendkívüli eseménysorozat” (valószínűleg több funkció együttes használata bizonyos üzemmódokban) szükséges, így a lehetséges hiba eddig nem okozott balesetet.

A szoftverhiba sok, összesen 14 féle modellt érint, köztük az USÁ-ban népszerű Chrysler szedánokat, Dodge SUV-kat és RAM pickupokat, melyek többsége 2014 és 2018 között készült. A legtöbb ilyen modell az Egyesült Államok és Kanada útjain fut, azonban az Európában sem ismeretlen Jeep Grand Cherokee révén akár az öreg kontinensen is futhatnak veszélyes példányok, igaz, az FCA egyelőre ezt nem erősítette meg.

A szervizlátogatás során egy egyszerű szoftverfrissítésen esnek majd át a gépek, addig is a gyártó azt kéri a tulajdonosoktól, ne használják a sebességtartó automatikát.

Kiemelt Partnereink