Gyártók Fény derült a Jaguar új elektromos modelljeire

Fény derült a Jaguar új elektromos modelljeire

autopro.hu/P.B. | 2023.09.01 06:18

Fény derült a Jaguar új elektromos modelljeire

Fotó: JLR

Új részletek derültek ki a Jaguar következő három elektromos modelljéről: egy GT, egy SUV és egy szedán érkezik a brit gyártótól tisztán elektromos hajtással. Mindhárom modell a JEA platformra épül majd.

Brit sajtóértesülések szerint a Jaguar három új elektromos modellje egy-egy négyajtós GT, egy SUV és egy szedán lesznek. A modellek ára 116 ezer és 145 ezer euró között kezdődik majd. Közös lesz még az autókban a JEA platform, a négykerék-meghajtás, négykerék-kormányzás és 13 perc alatt tízről 80 százalékra feltölthető akkumulátor. A teljesítménynek minden esetben legalább 336 kilowattnak kell lennie, és 619 és 764 kilométer közötti hatótávot kell tudnia a tisztán elektromos autóknak.

Az Autocar információi szerint a Jaguar négyajtós GT-je 2024 végén kerül bemutatásra az új elektromos trió első modelljeként, és 2025-ben kerül forgalomba. A másik két elektromos autó legalább egy év különbséggel követi a modellt. A lap forrásai szerint a Jaguar elektromos SUV-ja körülbelül akkora lesz, mint egy Bentley Bentayga, az új e-szedán pedig méretében a Bentley Mulsanne-hoz fog hasonlítani.

A portál szerint az új Jaguar elektromos autók eladási célja havi 4000 darab. Az I-Pace ehhez már nem tud majd hozzájárulni: ahogyan arról au autopro.hu is beszámolt, nemrég jelentették be, hogy a Jaguar egyetlen jelenlegi elektromos modelljét 2025-ben kivezetik a kínálatból.

Tetszett ez a hír? Értesüljön elsőként a járműipari történésekről, iratkozzon fel az autopro.hu hírlevelére az alábbi linken!

Kiemelt Partnereink