Gyártók Felpörög a német Tesla-gyár

Felpörög a német Tesla-gyár

autopro.hu/P.B. | 2022.08.24 09:22

Felpörög a német Tesla-gyár

Fotó: Twitter/Tesla Grünheide

A Tesla még az idei évben – várhatóan decemberben – elindíthatja a harmadik műszakot az idén tavasszal átadott grünheidei gyárában. Ezzel éjjel-nappal készülnének autók az üzemben, bár egyelőre csak meg nem nevezett forrásokra hivatkozhatunk az ügyben.

Hirdetés

Amennyiben a Drive Tesla értesülései igaznak bizonyulnak, úgy decemberben indulhat a harmadik műszak a Tesla németországi gyárában, ezzel pedig az üzem kapacitása heti ötezer autóra nőne a jelenlegi 1200 környéki volumenről. Az értesülés jó esélyekkel igaz, noha névtelen forrásokra hivatkozik, korábban ugyanis Jörg Steinbach, Brandenburg tartomány gazdasági minisztere is utalt rá, hogy az év végén indulhat a harmadik műszak a gyárban.

A sorozatgyártás márciusi hivatalos megkezdése óta a Tesla néhány különböző gyártási folyamatot tesztelt Grünheidében, és bővítette a modellválasztékot is. Kezdetben csak a Model Y Performance készült itt, de mára nagy hatótávolságú modellek is legördülnek a grünheidei gyártósorról. Továbbá, beszámolók szerint teszt jelleggel már egymotoros alapmodellt is építettek az üzemben.

Érdekesség azonban, hogy Németországban továbbra is csak fehér vagy fekete Teslák készülnek – a Mercury Silver Metallic ezüstmetál és Deep Crimson fényezések tesztelése valószínűleg még folyamatban van.

Jól halad Texas is

Időközben a grünheidei gyár után nem sokkal átadott texasi Giga Austin szintén elérte a heti ezer autós termelési ütemet. Az információt a Tesla egyik alkalmazottja osztotta meg a Snapchaten, később pedig egy erre utaló fotó terjedt el a Twitteren.

Egyelőre mindkét új üzemben csak a Tesla Model Y különböző változatainak gyártása folyik – írja az electrive.com.

Tetszett ez a hír? Értesüljön elsőként a járműipari történésekről, iratkozzon fel az autopro.hu hírlevelére az alábbi linken!

Hirdetés

Kiemelt Partnereink