Gyártók Ezekkel az autókkal tör be Európába a BYD

Ezekkel az autókkal tör be Európába a BYD

autopro.hu/P.B. | 2022.08.25 08:18

Ezekkel az autókkal tör be Európába a BYD

Fotó: BYD

A BYD a közelmúltban jelentette be, hogy számos európai ország piacára lép be személyautókkal. A német sajtó most kiszivárogtatta, hogy a kínai gyártó pontosan mely modelleket szeretné kínálni Európában.

Német sajtóértesülések szerint a három Európába tervezett autó közül az egyik a Norvégiában már kínált, teljesen elektromos SUV, a Tang, a szintén elektromos hajtású szedán, a Han és az Atto 3. Ez utóbbi modell egy kompakt SUV, amelyet Kínában Yuan néven árulnak.

Az Atto 3 vagy Yuan Plus az egyetlen a három európai modell közül, amely a BYD saját 800 voltos platformján, az e-platform 3.0-n alapul. A Tang és a Han továbbra is olyan platformokra épül, amit Kínában a plug-in hibrid verzió is használ. Európában az akkumulátoros elektromos változatok mindegyike a BYD saját, LFP cellákkal ellátott Blade akkumulátorát kapja. A BYD a jelek szerint az októberi Párizsi Autószalonon tervezi bemutatni az európai autóit.

Penny Peng, a BYD Europe marketing vezetője egy hágai sajtóeseményen azt mondta, hogy az európai vásárlóknak lassan hozzá kell szokniuk a Kínából érkező új járműkínálathoz, ugyanakkor nem nevezett meg konkrét piacokat Norvégián, Svédországon és Németországon kívül.

Van már tapasztalat

Norvégiában eddig mintegy 2200 BYD talált gazdára, ezek mind Tang SUV-k voltak. Természetesen a személyautókon kívüli területen nagyobb a kínai gyártó európai tapasztalata – több száz elektromos buszt gyártott már az európai piacra a BYD, ezek egy része hazánkban, Komáromban készült. Néhány példány Magyarországon is fut e buszok közül.

A BYD egyelőre nem árult el részleteket a három modell németországi áráról. Feltételezhető, hogy a BYD újoncként némileg a bevett nyugati gyártók alá fogja pozícionálni magát, de jó felszereltséggel adja majd az autóit – írja az electrive.com.

Tetszett ez a hír? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari hírekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Kiemelt Partnereink