Gyártók Évi 100 ezer terepjárót gyárthat a szomszédban a Ford

Évi 100 ezer terepjárót gyárthat a szomszédban a Ford

Biró Csongor | 2014.06.30 10:20

Évi 100 ezer terepjárót gyárthat a szomszédban a Ford

Újabb modellt gyárthat Romániában a Ford. Egyre valószínűbb, hogy a Ford EcoSportot a szomszédunkban gyártják majd.

Ahogy azt korábban megírtuk, SUV offenzívába kezdett a Ford: néhány héten belül megérkezik Európába az amerikai Ford Edge, és a jelenleg egyke Kuga szabadidő-autónak hamarosan bemutatkozik legkisebb testvére, a Ford EcoSport is. Az amerikai óriás nagyratörő terveiben évi 100 ezer EcoSport modell európai értékesítése szerepel, ami miatt a krajovai gyárban joggal hiszik, hogy övék lesz a modell.

Megváltást hozhat a romániai gyárnak a Ford EcoSport

Tavaly 90 ezer Kugát szállítottak, ki, 2018-ra a SUV-terv 270 ezer autó - erősítette meg Roelant de Waard, a Ford értékesítési vezetője az Edge bemutatóján. Száz-százezer Kuga és EcoSport eladásával számolnak. Ha a várható európai értékesítés meghaladja a hatvanezret, akkor megéri helyben gyártani a jelenleg Indiából importált autót. Ha európai gyártás mellett döntenek, akkor a jelenleg csak a B-Maxot gyártó román üzem jöhet szóba, mert a kölni már így is csúcskapacitáson üzemel. A románoknak úgy kell a második modell, mint a manna, hisz a B-Max eladásai folyamatosan esnek, pedig csak második éve gyártják a B-oszlop nélküli egyterűt. Korábban hírt adtunk arról is, hogy az új Fiesta marad Kölnben, nem telepítik át gyártását Romániába.

Sajtóhírek szerint a döntést még az év vége előtt meghozzák az amerikaiak, ha ez a krajovaiak számára pozitív lesz, a döntést követő 18. hónapban legördülhet az első román EcoSport modell a gyártósorról.

Kiemelt Partnereink