Gyártók Érkezik a Huawei támogatásával készült e-autó

Érkezik a Huawei támogatásával készült e-autó

autopro.hu/R.K.E. | 2024.02.22 09:20

Érkezik a Huawei támogatásával készült e-autó

Fotó: Twitter/HuaweiEnt

A BAIC elektromos autó márkája 2024-ben dobja piacra az első Huawei által támogatott szedánt, amely elősegíti a Huawei törekvéseit is a piacon.

A BAIC BluePark New Energy Technology elektromos járművekkel foglalkozó részlege azt tervezi, hogy 2024-ben piacra dobja első szedánját a Huawei-jel együttműködve, mivel a Huawei az elektromos járművek piacára lép. Az autó „egy felső kategóriás intelligens szedán lesz, amely kielégíti a fogyasztók prémium mobilitási élmények iránti igényét" – tette hozzá az állami tulajdonú autógyártó, anélkül, hogy konkrétumokat közölt volna.

Az egyesülés jelzi a Huawei nagyobb e-autós törekvéseit, ami azt mutatja, hogy a kínai technológiai óriás, amely 2019 óta az amerikai szankciók célpontja, egyre inkább betolakszik a már befutott elektromosautó-gyártók területére. A Huawei a kínai Chery Auto autógyártóval közösen építette meg az S7 szedánt is egy új márkanév, a Luxeed alatt, amellyel a Tesla Model S ellen akarja felvenni a versenyt.

Keresztbe tesz az alkatrészhiány

Novemberben a Huawei nyilvánosságra hozta terveit, miszerint a négyéves okosautó-üzletágának alapvető technológiáit és erőforrásait egy új, a Changan Auto autógyártó 40 százalékos tulajdonában lévő vegyesvállalatba helyezi át, amely Avatr márkájú autókat gyárt a Huawei-jel.

A Huawei fejlett vezetőtámogató rendszereit működtető számítástechnikai egységhez tartozó alkatrész hiánya miatt néhány partner, köztük a Changan, a Chery és a Seres zászlóshajó modelljeinek leszállításánál késésére kell számítani – írja a Reuters.

Tetszett ez a hír? Értesüljön elsőként a járműipari történésekről, iratkozzon fel az autopro.hu hírlevelére az alábbi linken!

Kiemelt Partnereink