Gyártók Elkészült az utolsó Audi R8-as

Elkészült az utolsó Audi R8-as

autopro.hu/R.K.E. | 2024.03.26 09:18

Elkészült az utolsó Audi R8-as

Fotó: Audi

Miután 2023 novemberében elkészült az utolsó TT, egy még nagyobb Audi ikontól köszönhetünk el, és egyelőre nem is várható pótlás.

Hirdetés

Az Audi Böllinger Höfe Heilbronn-i telephelyén, Németországban, az utolsó R8-as gördült le a szerelőszalagról. A szuperautó epilógusa egy Vegas Yellow színű kupé Performance Quattro Edition kivitelben, szénszálas külső csomaggal és 20 colos kerekekkel.

Az Audi kénytelen volt meghosszabbítani az R8 gyártását, hogy lépést tartson a beáramló ügyfélrendelésekkel, miután a vállalat bejelentette, hogy elköszön a sportkocsi zászlóshajójától. Eredetileg az utolsó autónak 2023 végén kellett volna elkészülnie, de ez csak idén márciusban történt meg. Tavaly 49 százalékkal nőttek az eladások, elérve az 1591 darabot. Az R8 azonban még mindig messze a leglassabban fogyó globális termék volt.

Az eladási eredményekre visszatekintve az R8 iránti kereslet mindig is alacsony volt, ami érthető, tekintve, hogy az autó ára igen magas. A kereslet 2008-ban érte el a csúcsot, amikor az Audi 5016 autót szállított az ügyfeleknek – írja a Motor1.

Tetszett ez a hír? Értesüljön elsőként a járműipari történésekről, iratkozzon fel az autopro.hu hírlevelére az alábbi linken!

Kiemelt Partnereink