Gyártók Elkaszálhatja az ID.3-at a Volkswagen

Elkaszálhatja az ID.3-at a Volkswagen

autopro.hu/P.B. | 2024.01.30 17:23

Elkaszálhatja az ID.3-at a Volkswagen

Fotó: Volkswagen Newsroom

Annak idején a Volkswagen az akkori e-Golf utódjaként dobta piacra az ID-sorozat első modelljét, az ID.3-at. A típus most mégis az elektromos Golf áldozatául eshet, ugyanis inkább a Golf fejlesztésére összpontosítana a cég.

Az évtized végére várhatóan kivezeti az ID.3-at a palettájáról a Volkswagen. Hivatalos döntés persze még nem született ezzel kapcsolatban, azonban a cég egyik elöljárója, a technológiai fejlesztésért felelős Kai Grünitz egyértelműen erre utalt egy interjúban.

„Nincs lehetőség arra, hogy két vagy három különböző modellel célozzuk ugyanazt a vásárlót. Elkezdtünk dolgozni egy teljesen elektromos Golfon. Konkrét elképzeléseink vannak arról, hogyan fog kinézni, de meglátjuk, hogyan alakul a piac” – válaszolta arra a kérdésre, hogy mi lesz a sorsa az ID.3-nak az elektromos Golf mellett. Ugyanakkor nem kell az ID.3 azonnali elkaszálására számítani, Grünitz szerint lesz átfedés a két modell forgalmazásában.

Egy korszak vége

Az ID.3 sorsától függetlenül egy korszak végét biztosan elhozza ez az évtized a Volkswagennél. A közelmúltban bemutatott legújabb Golf a sorozat utolsó belső égésű motorral szerelt tagja. Ezt Grünitz is megerősítette, ahogyan azt is, hogy a tisztán elektromos utód megtartja a Golf nevet, mivel „ez a név a márka szíve”, több mint 37 millió darabot gyártottak 1974 óta ezen a néven, amivel Európa legnépszerűbb autója történelmi távlatban.

Nemcsak a „Golf+” név marad fenn az elektromos korszakban, a német autógyártó már megerősítette, hogy a „GTI” és az „R” utótagok is maradnak, még akkor is, ha a belső égésű motorok korszaka véget ér. A VW azt tervezi, hogy 2033-tól leállítja a belső égésű motoros autók gyártását Európában – írja a Motor1.com.

Tetszett ez a hír? Értesüljön elsőként a járműipari történésekről, iratkozzon fel az autopro.hu hírlevelére az alábbi linken!

Kiemelt Partnereink