Gyártók Elhalasztja a Volkswagen az ID.4 amerikai debütálását

Elhalasztja a Volkswagen az ID.4 amerikai debütálását

autopro.hu/P.B. | 2020.11.24 12:18

Elhalasztja a Volkswagen az ID.4 amerikai debütálását

Fotó: Volkswagen Newsroom

A Volkswagen több hónappal elhalasztja az elektromos SUV, az ID.4 amerikai eladásainak kezdetét. Az ok, hogy a gyártó az európai környezetvédelmi normáknak akar megfelelni, ez most az elsődleges prioritás a vállalatnál.

Annak érdekében, hogy az Európai Unió környezetvédelmi normáinak megfeleljen a Volkswagen, a gyártó előbb az európai piacokon kezdi meg értékesíteni az ID.4-eseket. Miután az ID.4-esek egyelőre az amerikai piacra is Zwickauban, Németországban készülnek, így az európai piacokra előbb kerülhetnek az autók. Az Egyesült Államokban 2022-ben indulhat be az ID.4-esek gyártása a Volkswagen Chattanoogában található üzemében, addig Európából mennek a modellek a tengeren túlra. Eredetileg az európai és az amerikai piacokon egyszerre jelent volna meg a modell.

Az európai ID.4-esekbe az LG Chem szállítja az akkumulátorokat, míg az Egyesült Államokban készülő modellekbe majd az SK Innovation fogja biztosítani az akkukat.

Még így is fizethet a Volkswagen

Az ID.4-esek európai koncentrációja sem biztos, hogy elegendő lesz ahhoz, hogy a Volkswagen megfeleljen az uniós elvárásoknak. Az electrive.com szerint még mindig 5 grammal a normák felett van a VW autóinak szén-dioxid-kibocsátása, ugyanakkor az ősszel debütáló ID.3 és a most gyorsan regisztrálásra kerülő ID.4-eseknek köszönhetően vagy sikerül megfelelni a normáknak, vagy csak minimális bírságot kell fizetnie a gyártónak.

Az Egyesült Államokban 2021 márciusában indul a Volkswagen ID.4 árusítása, ám bemutató autók és tesztpéldányok így is kerültek az országba még az idén.

Kiemelt Partnereink