Gyártók Elhagyja az ikonikus V8-as motort a Dodge

Elhagyja az ikonikus V8-as motort a Dodge

autopro.hu/P.B. | 2022.08.04 08:22

Elhagyja az ikonikus V8-as motort a Dodge

Fotó: Pexels

A Stellantis alá tartozó amerikai Dodge felhagy a V8-as belső égésű motorok gyártásával az elektromos átállás jegyében. A Charger és Challenger modellek következő generációja is tisztán elektromos lesz.

Vége a sokak által kedvelt V8-as motoroknak a Dodge-nál. A Stellantis alá tartozó gyártó a Charger és a Challenger következő generációját már csak tisztán elektromos hajtással fogja kínálni, így a belső égésű motoroknak nem jut hely. A két új modell várhatóan 2024-ben kerül piacra.

A hírt a Motor1 írta meg először a Dodge szóvivőjének nyilatkozataira hivatkozva. A jelentés szerint a szóvivő megerősítette, hogy a következő generációs modellek nemcsak a V8-at, hanem az összes belső égésű motort is elvesztik.

Az USA-ban a Dodge 2024-ben szeretné piacra dobni az első elektromos „izomautóját”, amint az a Stellantis elektromos stratégiájának tavalyi bemutatása óta ismert. A Motor1 beszámolója szerint a következő hetekben koncepcióautóként mutatják be az új modellek előfutárát – írja az electrive.com.

Tetszett ez a hír? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari hírekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Kiemelt Partnereink