Gyártók Elektromos modelloffenzívát indít a Nissan Japánban

Elektromos modelloffenzívát indít a Nissan Japánban

autopro.hu/V.M. | 2020.03.26 06:21

Elektromos modelloffenzívát indít a Nissan Japánban

Fotó: Nissan Global Newsroom

Idéntől kezdődően a Nissan minden új és modellfrissítésen áteső típusát villanyhajtású változatban is kínálni fogja japánban, hogy megfelelhessen a szigetország szigorodó károsanyag-kibocsátási előírásainak.

A japán Nikkei üzleti lap értesülései szerint a Nissan Japánban egy új elektromos SUV-t készül piacra dobni az év második felében, 2021-ben pedig a Dayz miniautójának egy elektromos változatát is.

A Japánban idén nyártól kapható Kicks szabadidő-autóból egy hibrid variáns is választható lesz. A 2021-es modellfrissítést követően pedig az X-Trail szintén elérhető lesz hibrid kivitelben. Az új hibridek mindegyike a Nissan e-Power rendszerét fogja használni, mely már a Nissan Note-ban is bizonyított.

A Nissan persze a kínálata elektrifikációja mellett az elektromos járművek eladásokban mérhető arányát is növelni szeretné. 2018-ban a Japánban értékesített járműveinek negyedét a tisztán elektromos Leaf, valamint az e-Power hajtotta hibridek tették ki. 2022-re ezt az arányt 50 százalékra kívánja növelni. A vállalat tervei szerint továbbá a 2022-ben Európában értékesített járműveinek felét, míg a Kínában eladottaknak 30 százalékát fogják elektromos járművek alkotni – derül ki az electrive.com cikkéből.

Kiemelt Partnereink