Gyártók Elektromos kistestvért kap az Ineos Grenadier

Elektromos kistestvért kap az Ineos Grenadier

autopro.hu/V.M. | 2022.06.01 11:21

Elektromos kistestvért kap az Ineos Grenadier

Fotó: IneosGrenadier

A májustól rendelhető Ineos Grenadier mellé a gyártó közlése szerint egy kisebb, akkumulátoros elektromos variáns fog érkezni, ami olyan típusokkal veheti majd fel a versenyt, mint például a Dacia Duster.

Az Ineos szerint az új modell egy „teljesen új”, a mostaniénál rövidebb platformra fog épülni, ezzel arányosan pedig olcsóbb is lesz. Ugyanakkor az off-road-képességre továbbra is nagy hangsúlyt fognak helyezni a mérnökök.

Az már puszta ránézésre egyértelmű, hogy a Grenadiert a Land Rover Defender inspirálta, ami többféle méretben is elérhető. Az elektromos SUV-val a dizájn után a Grenadier utóbbi a tekintetben is utánozhatja az ikonikus brit terepjárót, versenytársat állítva a rövidített kivitelű Defender 90-nek.

Más kompakt összkerékhajtású típusok, mint a Dacia Duster vagy a Suzuki Jimmy szintén a riválisok közé tartozhatnak majd az Autocar szerint. Mindazonáltal a Grenadier modellje az elektromos hajtása révén kitűnhet majd a sorból.

Több, mint egyszerű rövidítés

A teljesen új padlólemez használata, illetve Jim Ratcliffe, az Ineos Csoport vezérigazgatójának tervekkel kapcsolatos megszólalása, amiben egy kisebb méretű, nem pedig egy rövidebb járműről beszélt, arra engednek következtetni, hogy az elektromos modell több lesz, mint az eredeti Grenadier puszta lerövidítése.

„Többek között, amivel kapcsolatban komolyan vizsgáljuk a lehetőségeket jelenleg, az a Grenadier egy kisebb változata” – fogalmazott Ratcliffe.

Bár az Ineos most az akkumulátoros elektromos hajtással is foglalkozni kezdett, a Hyundai-jal együttműködésben továbbra is dolgozik a hidrogénhajtás implementálásán, és célja, hogy az év végére bemutasson egy demonstrátor járművet.

A tervek szerint Hambachban gyártásra kerülő elektromos modellről az Ineos ígérete szerint a következő hónapokban tudhatunk meg többet.

Tetszett ez a hír? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari hírekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Kiemelt Partnereink