Gyártók Elektromos kisautókkal támad a Fiat

Elektromos kisautókkal támad a Fiat

autopro.hu/Ő.Í. | 2023.02.24 08:19

Elektromos kisautókkal támad a Fiat

Fotó: Fiat

A Fiat idén két elektromos járművet dob piacra, többek között egy Panda nevet viselő kis SUV-t is. A két modell része a Fiat-anyavállalat Stellantis elektrifikációs törekvéseinek. A konszern európai elektromosjármű-kínálata idén 22-ről 30-ra, 2024 végére pedig 42-re bővül.

Carlos Tavares, a Stellantis vezérigazgatója a vállalat 2022-es eredményeinek ismertetésekor harangozta be a két új Fiatot. A Panda néven futó modell az új Jeep Avenger elektromos autóval együtt készül majd a Stellantis lengyelországi Tychy-ben található üzemében, emellett ugyanazt az eCMP padlólemezt fogja használni. Az Avenger Dél-Európa egyes piacain belső égésű motorral is forgalomba kerül, így az új Panda is elérhetővé válhat benzines változatban.

A másik modell a már nem gyártott Punto utódja lehet, aminek érkezésére már korábban is utalt Oliver François, a Fiat vezetője.

A Fiat célja a B-szegmenshez és a crossoverekhez való visszatérés. Mivel ebben a szegmensben már csak a Fiat 500X-szel van jelen, a márka pozíciójának erősítéséhez még kettő ilyen modellre van szükség – nyilatkozta a Fiat vezetője még tavaly az Autocarnak.

Nagy szükség van az új autókra

Miután a korábbi tulajdonos, a Fiat Chrysler Automobiles évekig elhanyagolta, a két új elektromos járművel a Fiat új erőre kaphatna Európa-szerte.

Megerősítetten tervezés alatt van további két crossover is, melyekhez a 2019-es Centoventi koncepció dizájnját veszik alapul.

Tetszett ez a hír? Értesüljön elsőként a járműipari történésekről, iratkozzon fel az autopro.hu hírlevelére az alábbi linken!

Kiemelt Partnereink