Gyártók Elektromos járművekre képzik ki a JLR alkalmazottait

Elektromos járművekre képzik ki a JLR alkalmazottait

autopro.hu/R.K.E. | 2024.06.05 15:20

Elektromos járművekre képzik ki a JLR alkalmazottait

Fotó: JLR

A JLR autógyártó egy újabb képzési kampány keretében mind saját, mind a szerződéses kereskedők alkalmazottait kiképezte az elektromobilitás és a digitalizáció témakörében. A programban már összesen 20.000 ember vett részt.

Hirdetés

A képzési kezdeményezés eredményeként a JLR globális kereskedelmi partnereinél a technikusok 95 százalékát képezték ki elektromos járművekre. Ez a szám önmagában több mint 10.000 embert jelent. Emellett a JLR brit gyártóüzemeinek több mint 2400 termelési alkalmazottja vett részt a képzési programban. Ezenkívül közel 3000 mérnököt képeztek ki az elektrifikáció, és mintegy 2500-at az adat- és digitális technológia területén.

Emellett jelenleg 11.000 JLR gyártási alkalmazottat képeznek ki elektromos autók gyártására. A JLR a 2024-es pénzügyi évben további 950 villamosítási mérnöki állást hozott létre, ezzel is bővítve a készségbázisát. Mindezekkel az intézkedésekkel a JLR fontos alapokat fektet le Reimagine stratégiájához, amelynek célja, hogy 2030-ra a JLR luxusmárkái villamosításra kerüljenek, és 2039-re a JLR szén-dioxid-mentessé váljon.

Ennek megfelelően a JLR-üzemek elektromos járműgyártásra való átállításának munkálatai is gyorsan haladnak, ezért a fent említett 11.000 JLR-alkalmazottat ennek megfelelően képzik. A jövőben a JLR a program keretében további legalább 15.000 alkalmazottat kíván képezni a gyártás, a technológia és a műhelyek területén – írja az electrive.com.

Tetszett ez a hír? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari hírekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Hirdetés

Kiemelt Partnereink