Gyártók Elektrifikálta ikonikus modelljét a Bentley

Elektrifikálta ikonikus modelljét a Bentley

autopro.hu/P.B. | 2021.07.08 17:20

Elektrifikálta ikonikus modelljét a Bentley

Fotó: Bentley

Megszületett a Bentley második elektrifikált modellje, igaz, tisztán elektromos autó továbbra sincs a luxusautó-gyártó kínálatában. A Bentayga SUV után az ikonikus Flying Spur kapott plug-in hibrid hajtást.

Az 5,32 méter hosszú, 2019-ben bemutatott Flying Spur modell kapott most plug-in hibrid hajtást, amivel az autó alkalmassá válik arra, hogy például a brit városok belsejébe is behajtsanak vele ott is, ahol környezetvédelmi zónákat jelöltek ki. Az autó elektromos hatótávolsága egyelőre nem ismert, azt a hatóságok még nem hitelesítették.

A hibrid Flying Spur az alapmodellből megszokott V6-os, 2,9 literes motort kapta, ezt egészíti ki egy 100 kilowattos villanymotor. Ezzel a modell összteljesítménye 400 kilowatt lesz.

A 14,1 kilowattórás akkumulátor két és fél óra alatt teljesen feltölthető, de csak váltakozó áramról, egyenáramú töltési lehetőség nincsen – hasonlóan a többi MSB platformra épülő Volkswagen Csoporthoz tartozó autóhoz, például a Porsche Panamera hibridhez.

Kevés adat ismert

A fentiek mellett azt tudni, hogy 4,1 másodperc alatt gyorsul majd száz kilométer/órára az autó, míg a végsebessége 280 kilométer/óra lesz. A károsanyag-kibocsátás még nem ismert, hiszen a hatóságok még nem hitelesítették az ezzel kapcsolatos adatokat.

Az electrive.com szerint az első példányok már az idén megjelenhetnek az utakon, ám az autó ára egyelőre még nem ismert.

Kiemelt Partnereink