Gyártók Elárasztják a kínai autógyártók a Müncheni Autószalont

Elárasztják a kínai autógyártók a Müncheni Autószalont

autopro.hu/P.B. | 2023.08.17 14:17

Elárasztják a kínai autógyártók a Müncheni Autószalont

Fotó: Youtube/BYD Singapore

Egyértelmű, hogy a kínai járműipar az európai terjeszkedésre koncentrál: a kínai elektromobilitási szakkiállítás, a World New Energy Vehicle Congress szeptember 6-án kerül megrendezésre a Müncheni Autószalon (IAA) részeként – első alaklommal Kínán kívül.

Azzal, hogy a World New Energy Vehicle Congress-t is az IAA keretei között tartják meg, a szokásosnál is jóval több kínai vállalat lesz jelen Münchenben szeptember ötödike és tizedike között, a Müncheni Autószalonon. Az IAA-n illusztris vendégek is részt vesznek majd, magát az eseményt Olaf Scholz kancellár fogja megnyitni, de várják a rendezvényre a BMW, a Mercedes-Benz és a Volkswagen vezetőit, valamint a Deutsche Bahn és a Lufthansa első embereit is. Nem egy klasszikus autós kiállításról lesz szó, hanem a mobilitás minden szegmensét érinteni fogják, egészen a mikromobilitási megoldásokig. Emellett a chipgyártók és az akkugyártók is képviseltetni fogják magukat más autóipari beszállítók mellett.

Autók a fókuszban

Ettől még természetesen a hangsúly az autókon lesz, és az idén minden eddiginél nagyobb szerep jut majd a kínai gyártóknak – a 2021-es IAA-hoz képest megduplázódik a kínai OEM-ek száma a VDA szerint. Többek között jelen lesz a BYD, az Xpeng, a Leapmotor, a Seres, a Dongfeng és a CATL is.

A legtöbb kiállító persze Németországból lesz jelen, de a kiállítók számát tekintve az élmezőnyben lesz Kína, az USA, Ausztria, Dél-Korea és Franciaország is. A kiállítók 41 százaléka Ázsiából, főleg Kínából érkezik majd – írja a Merkur.

A szervezők megemelt biztonsági készültséggel vágnak neki a rendezvénynek, ugyanis várhatón klímavédelmi aktivisták fogják megzavari az IAA-t.

Tetszett ez a hír? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari hírekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Kiemelt Partnereink