Gyártók Együtt fejleszthet járművet a Renault és a Volvo

Együtt fejleszthet járművet a Renault és a Volvo

MTI | 2023.10.06 15:18

Együtt fejleszthet járművet a Renault és a Volvo

Fotó: Renault Group

A francia Renault és a svéd Volvo haszongépjármű-gyártó vállalat, valamint a CMA CGM logisztikai csoport együttműködést alakít ki az elektromos furgonok következő generációjának a kifejlesztésére - jelentették be a cégek.

A két járműgyártó az együttműködés keretében a következő három évben egyenként 300 millió eurót fektet be a közös projektbe. A CMA szándéknyilatkozatot írt alá arról, hogy 120 millió eurós befektetéssel később vesz részt az együttműködésben.

A közös vállalat várhatóan 2024 elején kezdi meg működését, a szabályozó hatóságok jóváhagyásától függően. A járművek gyártása a tervek szerint 2026-tól kezdődne meg.

A két cég közleménye szerint a közösen fejlesztett jármű szoftvervezérelt, 800 voltos platformon alapul majd. Egyéb konkrétumokat nem árultak el a leendő járműről. A két gyártóvállalat egyaránt 300 millió euróval száll be projektbe, a CMA 120 millióval.

Tetszett ez a hír? Értesüljön elsőként a járműipari történésekről, iratkozzon fel az autopro.hu hírlevelére az alábbi linken!

Kiemelt Partnereink