Gyártók Egyre jobban megviseli a német gyártókat a háború

Egyre jobban megviseli a német gyártókat a háború

autopro.hu/P.B. | 2022.03.07 11:20

Egyre jobban megviseli a német gyártókat a háború

Fotó: BMW Group Pressroom

Az orosz-ukrán háború hatására egyre több német autógyártó kerül nehéz helyzetbe az alkatrész-ellátási zavarok következtében. Több németországi üzemet is le kellett állítani, míg máshol rövidített munkaidőt vezettek be.

Hirdetés

Az orosz-ukrán háború jelentős hatással van az ukrán autóipari beszállítókra – és így számos nyugati, főleg német autógyártóra is. Az Audi, az MAN és a BMW is kényszerintézkedéseket hozott anyaghiány miatt a németországi üzemeiben. A termelés nagy része leáll a következő napokban.

Az ingolstadti Audinál a három gyártósor közül kettőt március 7-étől leállítottak – kezdetben két hétre, március 18-ig, de ha nem javul a helyzet, akkor fenntartják az intézkedést. Emellett az Audi neckarsulmi gyárában is leáll a termelés nagy része. Összességében több mint 10 ezer Audi-alkalmazottat érintenek a kényszerintézkedések Németországban.

A BMW is bajban van

Március 7-étől a BMW müncheni főüzemében és a dingolfingi gyárban is leállnak az összeszerelő sorok, mert hiányoznak az ukrajnai kábelkötegek. A következő héten – tehát március 14-étől – a cég rövidített munkaidőre (Kurzarbeit) áll át – közölte a BMW Csoport szóvivője, aki viszont azt nem tudta megmondani, hány ezer alkalmazottat érint az intézkedés.

Az MAN teherautógyártó müncheni főüzemében egy hétig komoly korlátozásokkal még folytatódik a termelés, de március 14-től teljesen leállnak a gyártósorok – itt is az ukrajnai kábelkötegek hiánya okozza a gondot, ez körülbelül 3500 alkalmazottat érint. A cég nürnbergi motorgyárában is vannak korlátozások – írja az Automobilwoche.

Érdekesnek találta ezt a hírt? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari történésekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Hirdetés

Kiemelt Partnereink