Gyártók Egyesíti erőit a Renault és a Geely

Egyesíti erőit a Renault és a Geely

autopro.hu/R.K.E. | 2024.06.04 13:20

Egyesíti erőit a Renault és a Geely

Fotó: Renault Group

A francia Renault és a kínai Geely bejelentette, hogy egy nagy érdeklődéssel várt közös vállalatot hoz létre, amely belső égésű és hibrid motorokat fog fejleszteni, remélve, hogy javítani tudják az örökölt autóüzletáguk versenyképességét.

Hirdetés

A közös vállalkozás célja a hatékonyabb benzinmotorok és hibrid rendszerek kifejlesztése, mivel a rivális autógyártók a lassuló elektromos járműeladásokra válaszul növelik az alacsony károsanyag-kibocsátású hajtásláncokba történő beruházásokat.

Az 50-50 százalékos vegyesvállalat a Renault stratégiájának egyik központi eleme, amelynek célja, hogy a költségek csökkentése és az új piacokra való belépés érdekében több partnerséget kötve versenyben maradjon a nagyobb versenytársakkal. A Renault a belső égésű motorok üzletágának kivonásával az elektromos meghajtású járművekre kíván összpontosítani, ami része a francia cég széles körű szerkezetátalakításának, amely magában foglalja a Nissan Motorral való évtizedes szövetségének átalakítását is. A Geely számára az üzlet kiterjeszti a partnerségek kiépítésének mintáját, hogy Kínán túlra is terjeszkedjen. A Geely korábban bejelentette, hogy hibrid benzinmotorok fejlesztésére irányuló megállapodást kötött a Mercedes-Benzzel és részesedést birtokol a német autógyártóban.

A HORSE Powertrain elnevezésű vállalkozás székhelye Londonban lesz, és mind a csoport márkáinak, mind pedig harmadik gyártóknak szállít majd. Az üzletág várhatóan mintegy 15 milliárd eurós éves bevételt ér el, és évente mintegy ötmillió hajtásláncegységet fog gyártani – számolt be róla a Reuters.

Tetszett ez a hír? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari hírekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Hirdetés

Kiemelt Partnereink