Gyártók Eddig nem látott kínai partnerségre lép a Tesla

Eddig nem látott kínai partnerségre lép a Tesla

autopro.hu/P.B. | 2023.11.13 06:17

Eddig nem látott kínai partnerségre lép a Tesla

Fotó: Pixabay

A SAIC-GM az első kínai autógyártó, amely a töltési infrastruktúrával kapcsolatos együttműködésre lép a Teslával. Ez a partnerség azonban csak Kínára vonatkozik, és nem az Egyesült Államokra, mint a legtöbb korábbi, a Tesla töltési infrastruktúrájával kapcsolatos ügylet az elmúlt időszakban.

A SAIC és a General Motors kínai vegyesvállalata lehetővé teszi a GM Ultium platformon alapuló, teljesen elektromos Cadillac és Buick modellek tulajdonosai számára, hogy alkalmazásain keresztül a Tesla töltőihez is hozzáférhessenek Kínában. A megállapodás eddig 210 töltőállomásra vonatkozik, de ez a szám a jövőben növekedni fog.

A SAIC-GM saját töltőhálózatot is épít Kínában – a cégnek eddig 52 saját töltőállomása van összesen 246 töltőterminállal. Emellett az autógyártó azt állítja, hogy más töltőpontok üzemeltetőivel is együttműködik, így ügyfelei több mint 500 ezer töltőállomáshoz férhetnek hozzá Kína 320 városában.

Júniusban a General Motors töltési infrastrukturális partnerséget kötött a Teslával Észak-Amerikában. 2025-től a GM új elektromos járművei a Tesla észak-amerikai töltési szabványával (NACS) fognak rendelkezni. A GM volt a második autógyártó (a Ford után), amely bejelentette, hogy ilyen partnerséget kötött Észak-Amerikában, azóta számos másik gyártó is követi a példát – írja az electrive.com.

Tetszett ez a hír? Értesüljön elsőként a járműipari történésekről, iratkozzon fel az autopro.hu hírlevelére az alábbi linken!

Kiemelt Partnereink