Gyártók Dinamikusan fejlődik a Cupra értékesítési hálózata

Dinamikusan fejlődik a Cupra értékesítési hálózata

MTI | 2022.09.19 12:19

Dinamikusan fejlődik a Cupra értékesítési hálózata

Teljes országos lefedettséget teremt fiatal márkájának, a Seatból önálló branddé vált Cuprának a Volkswagen konszern járműveinek magyarországi importőre, a Porsche Hungaria.

Jelenleg tizenkettő Seat kereskedés található Magyarországon, ezek fele már Cuprával is foglalkozik. Az importőr hálózatstratégiája szerint 2025-ig valamennyi helyszínen elérhető lesz a sportos márka is.

Az elmúlt napokban Debrecenben nyílt meg az új Cupra Garage koncepció első eleme a Debrecen Autóház beruházásában. A Volkswagen konszern több márkáját is forgalmazó kereskedésben ezzel öt új munkahely létesült, így a tulajdonos, Nagy Attila tájékoztatása szerint már 65 embert foglalkoztatnak. A Porsche Hungaria az MTI megkeresésére közölte, hogy a gyárral közösen az importőr hozzájárul a piaci bevezetéshez, mind a kialakított infrastruktúra, mind a bevezetési kampány tekintetében. A beruházás nagyságát nem közölték.

Növekvő gyártási számok és kínálat

A Cupra 2018-ban vált ki a Seatból, és önálló márka lett. A spanyol OEM 2021-ben 79.000 autót gyártott, az idén ennek duplája a cél. A Seat gyártói kapacitása mintegy 400 ezer autó évente.

A gyár bejelentése szerint a következő két évben a jelenlegi választékból négy modell megújul, 2025-ig pedig három új típus érkezik. Az új modellek közül kettő tisztán elektromos lesz, míg egy SUV modell valamennyi hajtással elérhető - ez lesz a Cupra Terramar, amelyet 2024-től Győrben fognak gyártani.

A Seat piaci részesedése Magyarországon éves alapon egy százalék, a Cupráé ennek nagyjából a fele. A márkakereskedői hálózat az idén várhatóan mintegy 2500 Seatot és több mint 1000 Cuprát értékesít.

Tetszett ez a hír? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari hírekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Kiemelt Partnereink