Gyártók Daimler: 2023-ig is eltarthat a chiphiány

Daimler: 2023-ig is eltarthat a chiphiány

autopro.hu/V.M. | 2021.09.06 14:23

Daimler: 2023-ig is eltarthat a chiphiány

Ola Källenius, a Daimler vezérigazgatója az EQE mellett az IAA Mobility-n

A félvezetők iránti magas kereslet miatt nem kizárt, hogy az autóipar a következő év egészében, de még 2023-ban is chiphiánnyal fog küzdeni - így látja Ola Källenius, a Daimler vezérigazgatója.

A vállalatvezető a müncheni IAA Mobility autóipari kiállítás előtti kerekasztal beszélgetés során beszélt a részben a koronavírus-járványra visszavezethető alkatrészhiányról, ami világszerte akadályozza az autógyártók termelését.

„Számos chipbeszállító utalt arra, hogy strukturális problémák vannak a kereslettel” – mondta Källenius. „Ez 2022-ben is befolyással lehet, míg 2023-ban enyhébb lehet a szituáció” – utalva arra, hogy a chiphiány még mintegy két évvel a kezdete után is fennállhat.

A Reuters beszámolója szerint a vállalatvezető hozzátette, hogy reményeik szerint a Daimler chipellátása javulni fog az idei utolsó negyedévben. Az ellátás stabilizálódása az OEM időszaki eredményére is hatással lehet, tekintve, hogy az alkatrészhiány a mostani negyedévben várhatóan rá fogja nyomni bélyegét a bevételeire.

A szeptember 6. és 12. között megrendezett IAA Mobility az első világviszonylatban is nagy autóipari kiállítás, amit megtartanak a koronavírus-járvány 2019-es kitörése óta.

Az eseményen a Mercedes-Benz több elektromos modelljét is bemutatják, úgymint az E-osztály tisztán elektromos megfelelőjét, az EQE-t vagy a Kecskeméten is gyártásba kerülő EQB crossovert.

Kiemelt Partnereink