Gyártók Csak elektromos verzió lesz az új Audi A3-ból

Csak elektromos verzió lesz az új Audi A3-ból

autopro.hu/P.B. | 2022.05.17 12:21

Csak elektromos verzió lesz az új Audi A3-ból

Fotó: Audi MediaCenter

Sajtóértesülések szerint az Audi az A3 2027-ben esedékes generációváltása után már csak tisztán elektromos hajtással fogja kínálni kompakt modelljét. A Volkswagen Csoporthoz tartozó Audi 2033-tól csak elektromos autókat fog gyártani.

Hirdetés

Német lapértesülések szerint az új Audi A3 e-tron a Volkswagen Csoport SSP platformjára fog épülni egységes akkumulátorokkal. Azaz várhatóan a MEB platformra nem fog építeni klasszikus kompaktot a Volkswagen Csoport, ezért nem kapja azt a leendő A3 e-tron sem.

Markus Duesmann, az Audi első embere még tavaly nyáron mutatta be a „Vorsprung 2030” stratégiát, amelyben a gyártó megerősítette a korábbi kijelentéseit: az Audi 2026-tól csak elektromos hajtású új modelleket vezet be, a belső égésű motorok gyártását pedig fokozatosan leépítik, 2033-tól pedig csak elektromos autókat gyártanak. Ez alapján nem okozhat meglepetést, hogy az új A3 is csak tisztán elektromos hajtással lesz elérhető – írja az electrive.com.

Az SSP platformot a Volkswagen Csoport nemrégiben mutatta be, és arról csak néhány kulcsfontosságú adatot közölt. Az első SSP-n alapuló jármű 2026-ban jelenik meg a piacon, onnantól viszont ez válik az alappá: a konszern szerint 85-től 850 kilowattig minden teljesítményhez megfelelő megoldást fog biztosítani a rugalmas platform.

Érdekesnek találta ezt a hírt? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari történésekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Hirdetés

Kiemelt Partnereink