Gyártók Bőven túlteljesítette az EU-s kvótákat a BMW

Bőven túlteljesítette az EU-s kvótákat a BMW

autopro.hu/P.B. | 2024.01.31 09:46

Bőven túlteljesítette az EU-s kvótákat a BMW

Fotó: BMW PressClub Magyarország

A BMW tavaly tovább csökkentette az Európai Unión belül értékesített új autók szén-dioxid-kibocsátását. Ez elsősorban a Csoport elektromos autóinak köszönhető, de nem csak azoknak.

Hirdetés

A BMW közölte, hogy 2023-ban tovább csökkentette európai újautó-flottájának szén-dioxid-kibocsátását, vagyis megfelelt az EU kvótáinak. A bajor gyártó belső számításai szerint a flotta kibocsátása három százalékkal csökkent, így kilométerenként 102,1 gramm volt, ami jóval a 128,5 grammos határ alatt marad.

A cél teljesítése elsősorban az elektromos autók növekvő arányának köszönhető, de a hagyományos hajtások továbbfejlesztése is hozzájárult a sikerhez. A BMW azt tervezi, hogy 2030-ra legalább 40 százalékkal csökkenti az egy járműre eső szén-dioxid-kibocsátását a 2019-es adatokhoz képest.

A BMW Group 2024-ben is folytatni kívánja az elektromos átállását. A vállalat tervei szerint idén a cég minden ötödik új autója teljesen elektromos meghajtású lesz, 2025-ben pedig minden negyedik leszállított új jármű lesz tisztán elektromos – írja az Automobilwoche.

Tetszett ez a hír? Értesüljön elsőként a járműipari történésekről, iratkozzon fel az autopro.hu hírlevelére az alábbi linken!

Hirdetés

Kiemelt Partnereink