Gyártók Bizonyított a Sono napelemes autója

Bizonyított a Sono napelemes autója

autopro.hu/V.R. | 2023.02.13 08:17

Bizonyított a Sono napelemes autója

Fotó: Sono Motors

A müncheni székhelyű startup egy olaszországi partnerüzemében hajtott végre töréstesztet a polimeralapú napelemekkel borított elektromos járművön. A vállalat saját fejlesztésű napelemei nem törtek szilánkosra, bizonyítva, hogy nem jelentenek veszélyt az utasokra és a többi közlekedőre.

A Sono Motors célja, hogy megfizethető áron kifejlesszen egy napelemes elektromos járművet. Ameddig a Sion elnevezésű modelljüket nem homologizálják, addig a vállalkozás több száz fizikai alkatrész- és teljes járműtesztet szeretne elvégezni, hogy megerősítse a korábbi sikeres törésszimulációk eredményeit.

Az első, 50 kilométer/órával végrehajtott ütközési teszt eredményei mellett a vállalat azt is elárulta, hogy a hamarosan megjelenő Sion számos fejlett vezetéstámogató rendszerrel lesz felszerelve. Többek között ütközésfigyelmeztető rendszerrel, automatikus vészfékezéssel, sávtartó asszisztenssel – írja az insideEVs.

Nincs biztosítva a finanszírozás

A vállalat korábbi beszámolójából kiderül, hogy a gyártás megkezdésének időpontját bizonytalanság övezi, ugyanis az összeszereléshez szükséges pénzeszközök nem állnak rendelkezésükre.

A jármű kiinduló árát 25 ezer euró körülire teszik, továbbá a foglaláshoz 3000 euró előleget kell letennie a megrendelőknek. A Sono Motors hivatalos honlapja szerint még több, mint 1500 megrendelésre van szüksége ahhoz, hogy hozzájuthasson a gyártáskezdéshez szükséges tőkéhez.

Tetszett ez a hír? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari hírekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Kiemelt Partnereink