Gyártók Beperelte akkumulátor-beszállítóját a Nissan

Beperelte akkumulátor-beszállítóját a Nissan

autopro.hu/V.M. | 2021.07.01 15:19

Beperelte akkumulátor-beszállítóját a Nissan

Fotó: Nissan Global Newsroom

A Nissan összesen 122 millió euró kártérítést követel egy olaszországi beszállítójától, aki állítása szerint körülbelül 900 ezer hibás, teljesen nem feltölthető telepeket szállított járműveihez.

A japán autógyártó a FIAMM Energy Technology vállalatot perelte be arra hivatkozva, hogy hibás indítóakkumulátorai, amiket a Nagy-Britanniában készülő Juke és Qashqai SUV modellekbe építettek be, egy sor garanciális javítás elvégzéséhez vezettek.

A beszállító elutasítja a vádakat. A The Detroit News beszámolója szerint a vállalat ügyvédje, Stephen Rosen azt mondta, a hibák hátterében nem gyártási problémák, hanem a Nissan hibásan működő akkumulátormenedzsment rendszere áll.

Drasztikusan csökkent a garanciális kérelmek száma

A Nissan által beadott bírósági dokumentumokból kiderül, hogy miután a vállalat az ír Johnson Controls akkumulátoraira váltott át, 43 százalékról 0 és 5 százalék közé esett azoknak az értékesített autóknak az aránya, melyeknél az akkumulátor garanciális cseréjét kérték.

A FIAMM erre a Nissan által hozott bizonyítékra is reagált, méghozzá úgy, hogy a Johnson Controls telepeihez az OEM optimalizálta menedzsment rendszerét.

Kiemelt Partnereink