Gyártók Bemutatta olcsó e-autó koncepcióját a VW

Bemutatta olcsó e-autó koncepcióját a VW

autopro.hu/V.M. | 2023.03.16 14:22

Bemutatta olcsó e-autó koncepcióját a VW

Fotó: Volkswagen Newsroom

A Volkswagen bemutatta az ID. 2all-ra hallgató koncepcióautóját. Az elérhető árunak szánt tisztán elektromos kisautó lesz az az olcsó villanyhajtású modell, melynek érkezéséről már régóta beszél a német OEM.

A VW 25 ezer eurónál (jelenlegi árfolyamon durván 10 millió forint) alacsonyabb áron tervezi piacra dobni az ötajtós kisautót, melynek végleges változatát 2025-ben pillanthatjuk meg.

Az ID.2 nem csak az alacsony árával, hanem a formatervével is újat fog hozni a VW kínálatába. „Az ID. 2all ízelítőt ad a VW új dizájnnyelvezetéből, mely három pilléren nyugszik: a stabilitáson, a szerethetőségen és a lelkesedésen” – mondta Andreas Mindt, a VW Passenger Cars dizájnvezetője.

Az ID. 2all külső dizájnjának egyik eleme az első Golféról mintázott C-oszlop, de megemlítendő a vidám, barátságos benyomást keltő orr is, miközben a dizájnt sportosság is jellemzi.

Ami pedig a műszaki tartalmat illeti: az energiát egy WLTP-ciklus szerint 450 kilométer megtételét lehetővé tevő akkumulátor tárolja, az első kerekeket pedig egy 166 kilowatt teljesítményű villanymotor mozgatja.

Fotó: Volkswagen Newsroom

Az ID.2 mint Golf-utód?

Korábbi sajtóértesülések alapján úgy tűnt, hogy a VW az ID.2-nek az ID. Golf nevet adhatja, ezáltal tovább örökítve az ikonikus típusnevet a méretben a mai Golf és Polo modellek közé pozicionált autón keresztül. A mostani bemutató alkalmával a VW nem tett említést a Golf névről, azonban nem zárható ki, hogy a végleges modell az ID. Golf nevet kapja.

Ami biztos, hogy a német autógyártó, vezetőinek nyilatkozatai alapján, meg szándékozik tartani a Golf nevet a tisztán elektromos korszakban is.

Mostani bejelentése szerint a VW 2026-ig tíz tisztán elektromos modellt dob piacra, ezek egyike lesz az ID.2. A vállalat továbbá azt is közölte, hogy egy 20 ezer eurónál (8 millió forint) olcsóbb villanyautón is dolgoznak mérnökei.

Tetszett ez a hír? Értesüljön elsőként a járműipari történésekről, iratkozzon fel az autopro.hu hírlevelére az alábbi linken!

Kiemelt Partnereink