Gyártók Bemutatta első elektromos motorjait a Kawasaki

Bemutatta első elektromos motorjait a Kawasaki

autopro.hu/V.M. | 2023.09.26 08:19

Bemutatta első elektromos motorjait a Kawasaki

Fotó: Kawasaki

A japán Kawasaki bemutatta első kettő elektromos hajtású motorkerékpárját. Ezeket 2025-ig nyolc hasonló modell fogja követni, jelentősen felgyorsítva a márka elektrifikációját.

Hirdetés

Az új motorok a Ninja e-1 és a Z e-1 nevet kapták, meghajtásukról egy-egy 5 kilowatt folyamatos teljesítmény leadására képes elektromos motor gondoskodik, ami átmenetileg 9 kilowattot is szolgáltathat.

A 125 köbcentiméteres motorkerékpárok szegmensében induló motorok maximális sebessége 99 kilométer/óra. A kettő kivehető akkumulátor 72 kilométeres hatótávolságot biztosít a WMTC (World Motorcycle Test Cycle) menetciklus szerint mérve, ezt figyelembe véve pedig érthető, hogy a Kawasaki miért városi használatra szánja a járműveket.

A Kawasaki 2035-re Japánban, Európában, az Egyesült Államokban, Kanadában és Ausztráliában is elektrifikálná kínálatát hibrid és akkumulátoros elektromos modellekkel, melyekből 2025-ig tíz darabot tervez piacra dobni.

A Kawasaki először 2015-ben utalt arra, hogy a jövőben elektromossá alakítja kínálatát. A vállalat ugyanebben az évben szabdalmakat jelentett be és levédette a Ninja E2 és E2R neveket. Ezt követően egészen 2019-ig kellett várni az első hivatalos megerősítésre arról, hogy fejlesztés alatt áll egy elektromos motorkerékpár – idézi fel az electrive.com.

Tetszett ez a hír? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari hírekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Hirdetés

Kiemelt Partnereink